Джейсън Момоа

30

окт.

Тренировката на Джейсън Момоа за поддържане на перфектна форма

Упражненията са нъплно приложими и лесни за изпълнение от всеки

Прочетете, за да разберете как тренира Джейсън Момоа. Как той поддържа тялото на Аквамен през годините и какви навици има той.

Въпреки че е вярно, че комплектите с външни тежести, които механично стимулират мускулните влакна, са идеални за хипертрофия (за по-големи мускули), но художествената гимнастика и функционалното обучение не остават по-назад. Всъщност има много практикуващи тези две дисциплини, които могат да се похвалят както с обработено ядро, така и с обемисти бицепси.

Както стана обичайно сред знаменитостите, които играят супергерои, част от публикациите им в социалните мрежи се състоят в това да показват как се подготвят за ролите. И така успяхме да научим, че Джейсън Момоа базира своята рутина на функционално обучение.

Какво е функционална мускулна тренировка?

Може да сте виждали фитнес зала, предлагаща „функционални класове“. Или може би сте чели история като тази за Джейсън Момоа, който тренира функционални мускули вместо традиционните машини.

Но каква е тази модалност? Както подсказва името му, това е регулирано и серийно упражнение, което цели да подобри физическото ви състояние за ежедневна функционалност.

Това означава, че планът няма за цел да има естетични мускули, а е полезен за ежедневието. Ето защо предложените движения имат ясна многоставна ориентация, както ще обясним по-късно. Междувременно се стимулира и балансът на човека, което е основно качество от момента, в който се събудим, докато си легнем вечер.

Сега вече е възможно да разбирате по-добре този тип трениране. Функционалното мускулно обучение на Джейсън Момоа ще ви даде по-големи мускули, но също така трябва да ви направи по-ефективни при изпълнението на прости ежедневни задачи като навеждане, достигане до отдалечен предмет или просто ходене.

Кой са любимите упражнения на Джейсън и как да ги практикуваме?

Актьорът разпространи основните си упражнения в социалните мрежи. Това обаче не означава, че те са единствените функционални упражнения. Въпреки това е интересно да се разгледат тези опции, които той направи известни и които могат да служат като ръководство за тези, които започват във функционалната модалност.

Български клекове или сплит клекове

Този клек използва отложен крак, обикновено на пейка или на нещо повдигнато. По този начин предният крак извършва движението нагоре и надолу по един вид небалансиран начин.

Към комплекта може да се добави гиря за допълнителна сложност. Има и варианти с щанги за задържане при изпълнение на движението.

Джейсън Момоа изпълнява 6 серии от по 10 повторения за всеки крак. Това се равнява на 120 пълни движения.

Катерене

Катеренето е дисциплина сама по себе си. Съществува в закрит вариант на стени за катерене, оборудвани за тази цел, както и в алпийски вариант на открито (на скала или лед).

Джейсън Момоа е добър катерач. Като такива, многоставните движения са правило, тъй като всяко удължаване за достигане на задържане или надежден захват често включва различни мускули.

Катеренето от своя страна изисква твърдо ядро. През голяма част от времето е необходимо да бъде в постоянно и изотонично свиване на коремните мускули, за да приближи тялото по-близо до стената и да балансира противотежестта на гравитацията.

Медицинска топка

Използването на медицинска топка е функционална алтернатива на традиционните тежести. Обектът позволява повече многоставна динамика, с необходимост от баланс и мощна основна тренировка.

Медицинските топки са с различно тегло и могат да се използват за хвърляне от себе си, за хвърляне на партньор или за въртене на оста на тялото и усещане на центробежно налягане. Някои хора регулират движенията си, за да ги правят бавно. Други предпочитат експлозивни движения.

Така или иначе, това е универсален инструмент, който се вписва много добре в плановете за функционално обучение. Също така не е за подценяване прецизността, необходима в ръцете за задържане на топката, което добавя тренировка за китките и пръстите.

Източници: https://www.france24.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts