Каземиро

10

ное.

Тренировката, която изведе Каземиро до най- високото ниво в Реал

Какво нещото, което го различава в тренировачния процес от другите

С неотдавнашния си трансфер в Манчестър Юнайтед за 70 милиона евро Каземиро се превърна в една от най-скъпите продажби в историята на Реал Мадрид. През деветте си сезона с Лос Бланкос и до голяма степен благодарение на обучението си, той спечели много титли и остави следа на терена на Сантяго Бернабеу.

И марката не е само метафорична. Факт е, че Каземиро е играч, който се отличава с пласирането си по целия терен, което го прави страшилище за противниковия отбор.

Неговото присъствие е от ключово значение за 5 титли от шампионската лига за Реал, три купи на краля и 3 първи места на световното клубно първенство. Тренировъчните практики, които показва през годините, му позволиха да достигне и да остане на най-високо ниво.

В какво се различава тренировката на Каземиро от другите

Освен несъмненото си качество и приноса си към футбола на своя отбор, Каземиро има впечатляващ физически капацитет. За да постигне тази форма, бразилецът използва различни методи – освен тренировките с  клуба си – за работа върху специфични зони от тялото си. По-долу описваме някои от тях.

Тренировка с периодична хипоксия

Една от най-забележителните методологии, които Каземиро е показал, е интермитентната хипоксия. Състои се от използването на маска, наричана още тренировъчна маска. Това се поставя върху устата и носа, за да се диша през него.

Тренировъчната маска измерва и регулира кислорода, който влиза и излиза по време на физическа активност. Неговата задача е да симулира условията на тренировка на височина, което благоприятства ускоряването на метаболизма и генерирането на червени кръвни клетки, ключови за транспортирането на кислород и превръщането му във въглероден диоксид.

Тренировката на Каземиро за средната зона

Средната зона, тоест областта, включваща коремните мускули и долната част на гърба, е ключова за представянето на спортиста. Наред с други предимства, укрепването му се превръща в повече стабилност, баланс и сила.

Ако има нещо, в което сегашният полузащитник на Манчестър Юнайтед не може да бъде обвинен, това не е тренирането на основната част. Както самият той показва в социалните си мрежи, той е способен да изпълнява изключително сложни упражнения за тази мускулатура.

Например, той се е записал как използва коремното колело… на бягаща пътека! В друго видео бразилският играч може да бъде видян да прави коремен планк върху швейцарска топка, плаваща в плувен басейн. Наистина, това говори за изключителна способност с тази област на тялото.

Виждан е и да прави упражнение за долната част на корема с щанга с тежести. За да направи това, той легна с лицето нагоре на пода с щанга зад линията на главата му. От това положение с ръцете си той извършва движението на повдигане и спускане на краката, без да сгъва коленете си.

Координация

Още една проба от физическите способности на Каземиро е свързана с неговата координация. В този смисъл той е показал своите упражнения, съчетаващи футболна топка и топка за тенис. В тях той дори е използвал очила, за да пречи на зрението си. „Smart Gym“, казва той в публикацията си.

Кръстосаното трениране също присъства в програмата му. Всъщност той е участвал в забавни моменти, играейки баскетбол. Въпреки че не показа уменията си за стрелба за три точки, той показа способността си да скача, като отбеляза няколко впечатляващи забивки.

Защо е добре да се тренира? Кръстосаното обучение – което се състои в практикуване на дисциплина, различна от тази, която обикновено правите – ви позволява да генерирате нови стимули в мускулите си и по този начин да избегнете привикването към еднотипно натоварване.

Източници: https://www.france24.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts