3

мар.

Тренирай правилно, постигай резултати (най-добрите съвети)

Вече няколко месеца тренирате, а теглото не помръдва. Или сега започвате и искате да вземете максимум полза от усилията си

Вижте кои са основните принципи на отслабването и къде се греши най-често.

Теглото може да не намалява, а да се увеличава заради нарастването на мускулите. Но намаляват обемите и мазнините. Така че не кантарът, а метърът е важен.

Искате тънка талия, а не желаете да губите обема на бедрата и гърдите. Няма как да стане. При аеробни тренировки топите мазнини навсякъде по тялото. Със силовите вече оформяте мускулите на желаното място.

Болката след тренировка не е нещо нормално

Мнозина смятат, че без нея не сте работили здраво. Болката говори, че сте избрали неправилна интензивност и натоварване, може да не изпълнявате упражнението правилно, да не сте загрели или разтегнали в края. Допустима е само лека болка на другия ден.

За да отслабнете, трябва да тренирате редовно

Може и всеки ден, но ако редувате натоварването. Например единия да правите кардио, а на другия да – упражнения за гъвкавост. Трябва да се занимавате не по-малко от 4-5 пъти в седмицата, ако искате добър и бърз резултат.

Тренировката трябва да е продължителна, особено аеробната

С изследване е доказано, че мазнините започват да изгарят след 30 минути умерено натоварване.

За подобряване на резултатите винаги трябва да работите на максимум. Ако имате сили, нужно е да ускорите аеробното натоварване. Но задължително следете пулса си. Максималният може да се изчисли по няколко формули, най-простата е от 220 (максимален пулс) да извадите възрастта си. Това е условно число, но здрав човек може да се ориентира по него.

Постоянно увеличавайте натоварването и интензивността

Тялото има свойството да привиква и тогава свалянето на теглото спира. Един от начините е да намалите времето за почивка между сериите. Пулсът не трябва да пада прекалено, организмът трябва да е непрекъснато в лек стрес от натоварването.

Без кардиотренировки няма отслабване. Това са упражнения в активно темпо, при които се повишава пулсът. Според повечето специалисти те трябва да са не по-малко от 60% от тренировката. Плюс е увеличената издръжливост.

Помнете, че резултатът в голяма степен зависи от продължителността и интензивността на заниманието. Кардиотренировката ще е ефективна, ако продължава от 40 до 90 минути. Интензивността изберете според нивото си на подготовка.

Пулсът при най-голямата активност трябва да превишава 80% от максималния. Средният пулс за отслабване трябва да е на ниво 60-80% от максималния. Пулсомерът ще ви е от полза.

Високоинтензивната интервална тренировка е най-добрата за отслабване. Но не е за начинаещи

Основният й принцип е редуване на свръхнатоварване и възстановяване (почивка или спокойна работа). Продължителността й е около 20-40 минути, но се изразходват калории като при 60 минути обикновено кардио. При това изгарянето на мазнини продължава час след тренировката.

Източник: www.womenshealthmag.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts