Защо розите бързо вехнат във ваза?

Розите са красиво и ароматно цвете. Но, те са много деликатни, затова при недобри условия започват да вехнат

Ако розите съхнат, вероятно върху тях живеят вредители. Но има много повече причини за това явление. Друг е въпросът, когато букет от рози е бил свеж и бързо започне да изсъхва. Има различни начини, които да помогнат и да издържи по-дълго.

Рози в букет

За да не вехнат розите в букет, трябва да се научите как да ги режете правилно. Този процес трябва да се извършва под вода, така че да не попадне въздух в стъблата. Отстранете около 1/3 от дължината на цветето. Необходимо е да се реже под наклонен ъгъл, така че зоната на контакт с вода да е по -голяма. Само голо стъбло трябва да остане под водата, затова листата се отстраняват внимателно. Освен това, ако розите бързо изсъхнат във вазата, трябва да следвате някои препоръки, които ще помогнат за забавяне на процеса.

  • Трябва да се вземе хладка вода. Желателно е да се превари предварително. Трябва да я сменяте ежедневно.
  • Поставете розите във високи вази, в които стъблото може да се потопи 2/3 във водата.
  • Препоръчително е да се хранят цветята, за да се поддържа свежестта им. Захар, оцет или таблетка аспирин ще свършат добра работа.
  • За да се предотврати гниенето, във водата се добавят глицерин, таблетка от активен въглен или сребърен предмет.
  • Можете също да режете стъблата с 1 до 2 см дневно.

Препоръчително е да съхранявате вазата с рози на хладно място, където пада малко слънчева светлина.

Вазата трябва да съдържа само рози, тъй като цветята от различни видове може да си пречат.

Букет от рози за подарък

Много хора се чудят защо розите изсъхват бързо и не красят къщата по -дълго време. Всичко е свързано с неправилното им съхранение. Ако трябва да подарите рози след 1-2 дни, а букетът вече е украсен, тогава трябва да го съхранявате много внимателно. Трябва да се постави във вода за няколко часа и след това да се сложи в хладилника. Температурата трябва да е възможно най-ниска, в противен случай розите могат да замръзнат. Но след хладилника те ще бъдат свежи, както в първия ден след покупката.

Как да върнете свежестта на розите?

Ако розите вече изглеждат застарели, тогава тази ситуация може да бъде коригирана. 1 чаена лъжичка селитра се добавя към водата във вазата. Ако няма селитра, и 2 супени лъжици алкохол ще свършат работа. Има и по -ефективен начин за запазване на розите. Но неправилното изпълнение на процеса може да доведе до увяхване на розите още по -бързо. Стъблата на цветята се потапят във вряща вода за 2-3 минути, но пъпките трябва да бъдат увити с нещо, за да не бъдат изложени на парата. Долната част трябва да потъмнее и след това се отрязва.

По този начин всички бактерии умират, и така че букетът трае по -дълго.

Източник: www.proflowers.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

От колко време те търся! Как да разпознаете идеалния мъж в Tinder

Сложих лимон в спалнята и животът блесна с нови цветове