8

мар.

Какви дървета не трябва да се засаждат в близост до къщата: лоши поличби и други опасности

Хубаво е до къщата да има дървета, но още по-добре ще е ако сами изберем какво да засадим до нашия нов дом

Според една народна поговорка животът на човека не може да се счита за завършен, ако не посади дърво до къщата, която е построил със собствените си ръце. Но остава въпросът кое дърво да посади!

Според някои древни сказания към изборът на дървета, които ще засадим до дома си трябва да се подхожда много внимателно. Ето кратък списък на иначе красиви дървета, които е за предпочитане да останат в гората или край пътя.

Бор

Енергията на това дърво е много добра, според езотериката. И то лекува въздуха само с присъствието си. Но помнете как изглеждат борови гори: редици дървета и почва, жълта от паднали борови иглички. Няма трева, няма храсти.

Работата е там, че борът създава плътна сянка. В този случай почвата практически не е обогатена с хумус, тъй като няма зеленина и иглите не са полезни. Затова до бора нищо не расте

Смърч

Дървото не засенчва района толкова много, но тук трябва да се има едно на ум. Народните вярвания твърдят, че това дърво отнема енергия от обитателите на къщата, унищожава реколтата и носи неприятности.

През вековете е създадена устойчива негативна асоциация, тъй като със смърчови клонки едно време са покривали мъртвите.

Туя

Много удобно растение – не изисква много грижи, изглежда страхотно и с правилна грижа можете да създадете великолепен жив плет от туя. Но знаците за нея са противоречиви.

От една страна, туята прогонва злите духове, така че е отличен избор като жив плет. От друга страна, пречи на момичето от тази къща да се омъжи.

Бреза

Какво може да бъде по-романтично от брезичка под прозореца? Растящо зад оградата, това дърво ще защити къщата от лоши очи и различни зли духове. Докато ако е в двора това ще се отрази негативно на здравето на жените, които живеят в къщата, и дори може да провокира безплодие.

Има обаче и щипка рационалност в ужасите около брезата: до нея други растения оцеляват трудно – брезата отнема от почвата цялата вода, която може да достигне с разклонените си корени.

Дъб

От една страна, това дърво е символ на дълголетие. От друга страна, казват, че щом някой от членовете на семейството се разболее, дъбът незабавно ще изсмуче останалата жизненост от него. Дъбът, казват старите хора, поддържа само силните тялом и духом.

А главата на семейството е в най-голяма опасност. Първо той ще бъде тестван за здравина. Ако човекът не е много здрав или не е много смел, тогава дъбът ще се опита да се отърве от него. И ако говорим за рационални неща, тогава корените на дървото са твърде мощни – те могат да разклатят основата на къщата.

Върба

Това дърво е също толкова нежелано в двора на къща, колкото и до тук изброените. Не напразно някои видове върби се наричат ​​плачещи – ако се засадят до жилище, обитателите му ще плачат през по-голямата част от живота си.

Най-страшната част от знамението: този, който посади върба, ще умре през същата година. И ако засадите това дърво в чест на раждането на бебе, това означава да го обречете на нещастна съдба

Трепетлика

Малко вероятно е някой да си помисли да засади трепетлика до къщата си, но ако внезапно ви хрумне – недейте. Първо, Библията леко съсипа репутацията на дървото. Все пак Юда Искариотски се е обесил на него…

Второ, според древни сказания, трепетликата ще донесе нещастие и скръб на семейството. Като минимум обитателите на къщата ще бъдат атакувани от хронична апатия, депресия и постоянна умора.

Топола

Тук няма никаква езотерика, чиста прагматика. Тополата е едно от най-нежеланите дървета в населено място. Факт е, че тя е доста крехка, тъй като има кух ствол, така че силните пориви на вятъра могат да счупят тополата и да причинят много проблеми. Освен това много хора са алергични към пухчетата, които летят всяка пролет.

Какво можете да засадите?

И дори е необходимо! Народните поличби имат много практичен подход към въпроса, като препоръчват засаждане на овощни и ягодоплодни дървета в двора и на парцела. Офика, круша, череша, шипка, калина и ябълково дърво – всички тези дървета имат отлична енергия, носят мир в семейството, дават късмет и помагат живота в къщата да върви гладко.

Сред „непрактичните“ дървета поличбите препоръчват засаждане на клен, хвойна, лиственица и акация. Освен това всички те са много красиви!

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts