25

фев.

Не само ръцете издават възрастта, но и коленете

Ако не полагате грижи, ще изглеждат значително по-стари от вас

Проблемът е, че при сгъването и разгъването кожата загрубява значително по-бързо. Освен това в областта на коленете мастните жлези са значително по-малко. Като добавите и атмосферните влияния, клетките на роговия слой на епидермиса загрубяват, потъмняват и се получава така наречената слонска кожа. За да я предотвратите, трябва редовно да ексфолирате коленете и да ги подхранвате с богат хидратиращ крем.

Зачервените колене може да натриете със сок от лимон или грейпфрут. Но не използвайте цитруси, дори ако има и най-незначителни наранявания по кожата.

Листа от зеле стават прекрасна маска, те възстановяват цвета, еластичността и гладкостта на коленете. Изцедете сок или пасирайте зеле на пюре. Нанесете, увийте с найлон и топла кърпа. След 20 минути измийте с топла вода и подхранете с крем. В топлото време правете тази маска поне два пъти в седмицата, при студено е достатъчно по веднъж.

За смекчаване на кожата на коленете може да смесите 1 ч.л. масло от здравец или евкалиптово с половин чаша натурално кисело мляко. След това действайте като при другата маска.

Загрубялата кожа може да смекчите със смес от растително масло и сок от лимон в съотношение 10:1. Нанесете на коленете за 20 минути и измийте с топла вода. Задължително подхранете с крем след това, защото цитрусите пресушават кожата.

След като сте смекчили кожата, я екфолирайте, за да отстраните мъртвите клетки. Направете си скраб от 50 г смляна морска сол, 50 г мед, 1 ч.л. рициново масло и няколко капки от любимото ви ефирно масло. По желание може да добавите утайка от кафе или какао.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts