Не само ръцете издават възрастта, но и коленете

Ако не полагате грижи, ще изглеждат значително по-стари от вас

Проблемът е, че при сгъването и разгъването кожата загрубява значително по-бързо. Освен това в областта на коленете мастните жлези са значително по-малко. Като добавите и атмосферните влияния, клетките на роговия слой на епидермиса загрубяват, потъмняват и се получава така наречената слонска кожа. За да я предотвратите, трябва редовно да ексфолирате коленете и да ги подхранвате с богат хидратиращ крем.

Зачервените колене може да натриете със сок от лимон или грейпфрут. Но не използвайте цитруси, дори ако има и най-незначителни наранявания по кожата.

Листа от зеле стават прекрасна маска, те възстановяват цвета, еластичността и гладкостта на коленете. Изцедете сок или пасирайте зеле на пюре. Нанесете, увийте с найлон и топла кърпа. След 20 минути измийте с топла вода и подхранете с крем. В топлото време правете тази маска поне два пъти в седмицата, при студено е достатъчно по веднъж.

За смекчаване на кожата на коленете може да смесите 1 ч.л. масло от здравец или евкалиптово с половин чаша натурално кисело мляко. След това действайте като при другата маска.

Загрубялата кожа може да смекчите със смес от растително масло и сок от лимон в съотношение 10:1. Нанесете на коленете за 20 минути и измийте с топла вода. Задължително подхранете с крем след това, защото цитрусите пресушават кожата.

След като сте смекчили кожата, я екфолирайте, за да отстраните мъртвите клетки. Направете си скраб от 50 г смляна морска сол, 50 г мед, 1 ч.л. рициново масло и няколко капки от любимото ви ефирно масло. По желание може да добавите утайка от кафе или какао.

What do you think?

254 points
Upvote Downvote

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Защо пророчествата на Ванга се сбъдват?

Магичните и лечебни свойства на черната перла