16

ное.

Най-ефективно е отслабването с комплексни упражнения

Не е случайно, че фитнес инструкторите се надпреварват да измислят комплексни упражнения

Изискват го клиентите им, които имат възможност да отделят все по-малко време за тренировки. Целта е с едно движение да се натоварват поне три групи мускули.

Ефектът е и в качеството на резултата, а не само в скоростта на постигането му. Комплексното натоварване прониква в дълбочината на мускула, кара го да работи по-активно и стягането се запазва за по-дълъг период.

  1. Застанете на колене и опънати ръце. Дланите трябва да са точно под раменете. Стегнете корема и не го отпускайте по време на цялото упражнение. Повдигнете левия крак нагоре и го опънете. Пръстите му са в контра шпиц, бедрото трябва да е минимум на нивото на корпуса. Едновременно с това протегнете дясната ръка ^ напред. Повторете по 12-18 пъти първо с единия, после и с другия крак.
  2. Седнете на пода и вземете гира в ръце (минимум 2 кг). Сгънете крака и ги подпрете на пети. Опуснете гърба назад и се постарайте да остане в това положение през цялото време. Усучете се от талията и изнесете гирата вляво. Задръжте 1-2 секунди и бавно се усучете вдясно. Това е 1 повторение, направете 10-15.
  3. С гира във всяка ръка (1,5-2,5 кг) застанете в планк. Краката са леко разтворени, гирите са точно под раменете. Опънете цялото тяло и внимавайте коремът да не провисва по време на упражнението. Задръжте така и започнете последователно да сгъвате ту лявата, ту дясната ръка. Постарайте се да издържите минимум 20 секунди. Направете 3 серии с почивки от по 30 секунди между тях.
  4. Застанете в изправен стоеж със събрани крака. Стегнете корема и таза, сгънете ръцете свободно покрай талията. Повдигнете десния крак, сгънат в коляното. Бедрото трябва да застане успоредно на пода. След това го изнесете назад, като навеждате корпуса напред и опъвате ръце с длани една към друга. Бавно се върнете до изправен стоеж. Повторете по 10-15 пъти с всеки крак.
  5. От същото изходно положение опънете ръце встрани с длани към пода. Повдигнете десния крак и го изнесете над левия с пръсти в контра шпиц. След това, без да замахвате, го повдигнете точно встрани. Старайте се да не променяте положението на корпуса. Повторете по 15-20 пъти с всеки крак.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts