7

дек.

Най-добрите зимни маски, които бързо заличават бръчките по лицето

Зимата поставя на изпитание кожата на лицето, което провокира по-бързата поява на бръчки

Помогнете й с домашни маски, съставките за които са достъпни и повечето от тях имате в кухнята.

За да е максимална ползата, спазвайте задължителни правила.

• Първо подгответе кожата на лицето. Чистотата й е залог за нейното здраве, а ползата от маската ще е с 30% по-добра. Изтрийте лицето с лосион или тоник, съобразен с нейния вид. За мазна са по-подходящи пяната или почистващ скраб.

• 45% от алергичните реакции при поставяне на маска се дължат на продукти с изтекъл срок за годност. Така че бъдете внимателни. Добре е да използвате само натурални. Задължително направете тест за алергия. Намажете малко на китката и ако до 20-30 минути няма зачервяване или сърбеж, използвайте маската спокойно.
• Нанасяйте с чисти ръце. Мажете отгоре надолу, от центъра на лицето встрани към косата, като следвате масажните линии. Ако в маската има прекадено агресивни съставки, не ги слагайте около устните и под очите. Няколко пъти вдишайте и издишайте дълбоко и легнете спокойно.

• Маските се държат на лицето средно около половин час, това е достатъчно да въздействат на горния слой на епидермиса. Но ако почувствате парене или щипане, веднага измийте. За всеки случай намажете с лек противоалергичен препарат.

• Идеалният вариант е първо да изтриете остатъка от маската с мокра кърпа или гъба. Едва след това измийте с топла (суха кожа) или студена вода (мазна). После задължително сложете овлажняващ крем.

Маските с плодове и зеленчуци са се използвали още от бабите ни

Учените са доказали, че плодовите киселини могат да проникнат във всички слоеве на дермата. Те имат лифтинг ефект. Затова и са в основата на маските за заглаждане на бръчките.

Маските с желатин имат няколко задачи: да направят кожата по-еластична, да почистят порите и да изравнят цвета на лицето. Освен това оказват смекчаващо действие. Препоръчват се най-вече при мазна кожа.

Изцедете половин чаша пресен плодов сок. Изберете вида му според типа на кожата. Лимонът не е за суха, подходящ е за мазна. Сипете вътре пакетче желатин, разбъркайте и загрейте на водна баня.

Температурата не трябва да е много висока. Когато желатинът се разтвори, махнете от огъня и охладете до сгъстяване. С четка нанесете на лицето, като избягвате областта около очите. Изчакайте маската да изсъхне напълно и я свалете с хладка вода. Не подсушавайте лицето, оставете го да изсъхне само.

Много добър ефект за суха кожа имат маските с банан

Той не само връща еластичността, но и много добре я хидратира и подхранва.

Намачкайте 1 добре узрял банан и го смесете с 1 чл. гъста сметана и сока от половин портокал. За мазна кожа използвайте лимон. Намажете на лицето, изчакайте да изсъхне и сложете още един слой. Продължавайте така, докато използвате цялото количество. Накрая измийте с топла вода.

Глината си остава класическа съставка в маските за лице. Към 2 с.л. синя добавете 1 с.л. сметана и 1 ч.л. мед. Ако е нужно, сипете малко вода. Намажете дебел слой на лицето, като избягвате областта около очите. След 20 минути измийте и задължително сложете хидратиращ крем.

Картофите също имат заглаждащ ефект. Сварете два средни и ги пасирайте. Добавете 5 г глицерин, 2 ч.л. сметана, 1 с.л. мляко и 1 ч.л. зехтин. Разбъркайте добре и нанесете на лицето. След 15-17 минути измийте с топла вода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts