банани

15

дек.

Може ли да отслабнем, ако приемаме банани?

 

 

Да, плодовете са прекрасни и много полезни, но всички диети с ниско съдържание на въглехидрати поставят едно условие: ако тези плодове не са банани.

В диетите, бананите имат много лоша репутация- в тях има много захар и повече от достатъчно калории. Всеки месец около 70 000 анкетирани се обръщат към Google с въпроса: „Колко калории има в бананите“. Известният треньор Харли Пастернак препоръчва на екипа си да стоят далеч от този плод, ако смятат да спазват кето диета.

бананите
Яжте банани за здраве, защото не са ваш враг!

Но защо? В 1 банан се съдържат средно около 27 грама въглехидрати (повече от 2 парчета бял хляб) и около 14 грама захар (фруктоза, която тялото абсорбира като мълния, което води до повишаване на кръвната захар). 1 банан съдържа около 105 калории.

Но ако вие наистина много обичате банани, не е нужно да се разделяте с тях. Те няма да подкопаят вашите усилия за намаляване на теглото. Доктор Алиса Рамзи потвърждава: „Сам по себе си никой продукт не води до наддаване на тегло, нито да загуба на тегло“.

плод
Отслабването се основава на общо здравословно хранене и физически натоварвания, а не на отхвърлянето на банани

Въпреки, че бананите имат захар, тази захар е естествена, а не тази, която добавяте към кафето. В същото време, бананите съдържат големи количества калий и фибри, витамин С и В6, както и противовъзпалителни антиоксиданти.

Освен това, влакната допринасят за загубата на тегло. Едно проучване, проведено в Медицински университет в Мазачузетс показва, че при увеличение приема на фибри на 30 грама на ден- това води до загуба на тегло, както повечето диети. Банановите влакна противодействат на нарастването нивата на кръвната захар, причинени от неговата фруктоза. Следователно, следващия половин час няма опасност да почувствате глад.

Можете да увеличите ползите от бананите, ако добавите някои протеини и мазнини- например бадемово или фъстъчено масло. Това е голяма закуска преди и след тренировка- ще ви дадат повече сила преди и скорост на възстановяване след.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts