Как да замразите краставици като запазите техния вкус и аромат?

Какво ли няма да измислят изобретателните домакини, за да се подготвят за зимата

Да, повечето от тях пълнят буркани със зимнина, но има и такива, които предпочитат да замразяват. Могат ли краставиците да бъдат замразени например?

Нека преди това да разберем защо изобщо трябва да се замразяват краставиците

В края на краищата можете да ги купите по всяко време на годината, нали? Отговорът е прост: парниковите краставици имат много различен вкус от летните сортове. Ако искате да поглезите семейството си със сочни корнишончета през зимата, замразяването е вашият вариант. Освен това, като замразите краставиците, ще запазите не само вкуса им, но и аромата.

Между другото, дори да купувате пресни оранжерийни краставици през зимата, те не струват малко пари. Цените се покачват всяка година, но качеството им не се подобрява. Така че защо да плащате повече, ако можете да приготвяте зеленчуци през лятото, когато са по-евтини?

Случва се домакините да отглеждат собствени домашни краставици. Щедрата реколта ви позволява да направите зимнина с тях, но понякога киселите краставички омръзват. Ако замразите партида краставици сега, през зимата можете да ги консумирате леко осолени. Чудесен вариант да изненадате гостите с прясна салата от замразени краставички по Коледа. Да, краставици в магазините има целогодишно, но не и с такъв вкус и аромат

Как да замразите краставиците?

Краставиците могат да бъдат замразени по различни начини. Например, ако обичате да украсявате сандвичи с пресни резенчета, пригответе предварително и замразете краставиците в отделни (икейски) торбчки със закопчалка. За да размразите кръгчетата краставици, внимателно ги извадете от торбата и поставете в сито или гевгир.

Точно същите филийки могат да се използват за обтриване на лицето при домашни спа процедури. Между другото, за тази цел се използват и кубчета лед от сока на краставиците. За да ги направите, трябва да настържете краставиците на ситно ренде, да напълните формата за лед с рендосаните краставици, или с техния сок, и да я сложите във фризера. Замразените кубчета могат да се съхраняват директно във формата, но най-добре е да ги поставите в торба или кутия.

Преди замразяване краставиците трябва да бъдат добре измити и подсушени

Те трябва да са твърди и плътни; меките зеленчуци не са подходящи за замразяване. Решете предварително с каква цел искате да замразите краставиците. Методът на замразяване зависи от това.

Например, ако обичате да приготвяте свежи летни салати, просто нарежете зеленчука на кубчета. Нарязаните краставици ще запазят всичките си свойства в специални торбички за замразяване. Най-добре е да премахнете целия излишен въздух от торбичките, за да създадете вакуумен ефект. Тогава краставиците ще замръзнат равномерно.

Освен това краставиците могат да бъдат замразени на филийки. Първо нарежете зеленчука и след това подредете филийките върху дъска, така че да не се докосват. Поставете краставиците във фризера заедно с дъската и след като замръзнат добре, можете да ги прехвърлите в подходяща кутия или да ги сложите в найлонов плик.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Американка измисли как да поддържа печката чиста, нарекоха я мързелива

Плуване

Какви са ползите за здравето от плуването