25

ян.

Как да оформите коремната преса у дома?

Няма по-капризни мускули от тези на коремната преса

Много трудно се стягат, а изключително бързо губят формата си. Всяко прекаляване с храна води до разпъване на стомашните стени и следва не само нарастване на апетита, а и отпускане на корема.

Колкото по-бързо вземете мерки да коригирате празничните прегрешения, толкова по-лесно ще върнете стегнатата си коремна стена. Включвайте разнообразни упражнения, не залагайте само на класически преси. Важен е не толкова броят на повторенията, а качественото натоварване на всички групи коремни мускули.

  1. Седнете на пода, сгънете крака и ги доближете максимално към гърдите. Повдигнете ходила от пода и наведете гърба назад. От това положение се отпуснете към пода, без да го докосвате. Опънете крака и разтворете ръце встрани. Върнете се по обратния път и продължете да изпълнявате упражнението ритмично в продължение на 40-60 секунди. Починете за кратко и направете още една серия.
  2. Сега легнете по гръб, опънете крака косо напред и повдигнете главата и раменете от пода. Задръжте така и започнете да кръстосвате колене, като редувате водещия крак. Направете 2-3 серии от по 40-60 секунди с почивки от 20 секунди между тях.
  3. Обърнете се на лявата си страна и се изправете на опъната ръка и лявото ходило. Стегнете корпуса, приберете корема. Като балансирате в това положение, се усучете от кръста и промушете дясната ръка под тялото на нивото на талията. Върнете се обратно и повторете 15-20 пъти във всяка посока.
  4. Сега се обърнете по корем и се повдигнете на опънати ръце и пръстите на краката. Стегнете корема, тялото трябва да е в една линия. Изнесете десния крак встрани, след това и левия. Върнете ги по обратния път. Това е 1 повторение. Направете 2-3 серии от по 15-20. Не позволявайте на корема да провисва.
  5. Отпуснете се с опора на лакти, разтворете крака на ширината на раменете. Стегнете корема Повдигнете дясната ръка нагоре, като се усуквате от кръста Задръжте така и погледнете към дланта й. Бавно върнете в изходно положение.

Повторете по 15-20 пъти с всяка ръка. Постепенно увеличавайте повторенията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts