Брус Уилис

14

сеп.

Какво сподели в социалните мрежи през последната седмица семейството на Брус Уилис?

Великият актьор бърка думи, постепенно ще загуби говора си

Любимият екшън герой на цяло поколение- Брус Уилис, известен с култови роли в блокбастъри като „Умирай Трудно”, по рано тази година той беше диагностициран с неврологично заболяване известно като афазия. Стана ясно, че Уилис планира да се откаже от актьорството завинаги. От тогава съпругата на Брус Уилис- Ема Хеминг Уилис, както бившата му съпруга Деми Мур и трите най- големи дъщери го обгрижват редовно, пускат статуси в социалните мрежи за състоянието на актьора. Прочетете, за да разберете какво казва съпругата на Уилис наскоро за живота след диагнозата на Брус.

През март 2022 г. семейството на Уилис обяви, че актьорът е бил диагностициран с афазия и ще се оттегли от актьорската си кариера след над 40 години в светлината на прожекторите на Холивуд. „На невероятните поддръжници на Брус, като семейство искахме да споделим, че нашият любим Брус изпитва някои здравословни проблеми и наскоро беше диагностициран с афазия, което се отразява на когнитивните му способности“, се казва в съвместно изявление, написано заедно от неговото смесено семейство. „В резултат на това Брус се оттегля от кариерата, която е означавала толкова много за него.“ Сподели семейството му.

Какво е афазия?

Афазията е когнитивно езиково разстройство, което засяга разбирането и комуникацията. Всяка година лекарите диагностицират приблизително 180 000 нови случая на афазия, общо един милион случая в САЩ, казва Националната асоциация по афазия (NAA).

Въпреки че понякога афазията възниква в резултат на прогресивно неврологично разстройство като болестта на Алцхаймер или мозъчен тумор, тя често се появява внезапно след инсулт или нараняване на главата, което засяга областите на мозъка, отговорни за езика. Индивидите с афазия са склонни да имат затруднения с говоренето, четенето, писането и обработката на езика, но NAA отбелязва, че състоянието не засяга интелигентността.

През март бивши колеги на Уилис споделиха с The Los Angeles Times, че са били свидетели на признаци на състоянието му на снимачната площадка в продължение на години, преди диагнозата да бъде публично обявена.

Какво сподели в инстаграм последната седмица съпругата му?

„Това беше лятото на самооткриване – намиране на нови хобита, излизане от зоната ми на комфорт“, написа тя заедно с видеомонтаж на модела, който извършва различни дейности в дома и градината си. „Скръбта ми може да бъде парализираща, но се уча как да живея заедно с нея“, продължи тя, добавяйки думи на мъдрост, които доведената й дъщеря, Скаут ЛаРю Уилис, сподели с нея: „Скръбта е най-дълбоката и чиста форма на любов. Надявам се вие също намирате известна утеха в това.“

Прочетете още: Как живее наследницата на Лагерфелд – най-богатата котка в света, Замък за 7 милиона евро: как изглежда къщата на Михаил Горбачов, която беше обявена за продажба, Бен Афлек продава имот с 9 бани за $30 млн.

Източници: https://bestlifeonline.com/https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts