5

авг.

Какво се случва по време на ретроградния Меркурий

 

Когато нещо се обърка в живота, често можете да чуете фразата: „Това е заради влиянието на ретроградния Меркурий!“ За хората далеч от астрологията този модерен израз може да изглежда непонятно и странно. Независимо от това, това космическо явление засяга всички по един и същ начин и последиците от него винаги са осезаеми.

Ретрограден Меркурий – 2018

Планетата Меркурий е наречена на древногръцкия бог Хермес, който е тясно свързан със сферите на интелекта, комуникацията, информацията, търговската дейност. Ретроградното движение на планетата означава, че ни се струва, че от Земята най-напред се движи напред, след това се забавя и се обръща в обратната посока. Макар че в действителност планетите не могат да се върнат назад.

2018 е отбелязан от три периода на ретрограден Меркурий: от 23 март до 15 април, от 26 юли до 19 август, от 17 до 7 декември.


Най-близкият ретрограден Меркурий през 2018 г. (26 юли – 19 август) ще бъде в знака „Лъв“, което ще доведе до прекалено силното желание на да управляваме другите. Лъвовете ще станат по-светли, по-смели и по-упорити в комуникацията.

Те обичат да бъдат в центъра на вниманието, а при ретрограден Меркурий мислите, думите и поведението на представителите на този огнен знак ще бъдат още по-изразителни, колоритни и прекомерно изразителни. Това може да доведе до ненужни спорове, особено сред онези, които обичат да поемат отговорност. Важно е да бъдете търпеливи и честни с другите в този ретрограден период.

Тъй като Меркурий ускорява движението, той става като летящ влак, създавайки силен бурен вятър по пътя си. Турбулентност, възбуда и смущения, които възникват по време на движението на Меркурий, които чувстваме в нашето ежедневие. Този период традиционно се свързва с объркване, закъснения и разочарования.

Влиянието на Меркурий върху сферите на човешкия живот

Меркурий управлява всички видове комуникации, включително слух, говорене, учене, четене, редактиране, договаряне, продажба и покупка. Меркурий е отговорен и за изготвянето на всички форми на договори и контракти, както и важни документи: писане на книги, курсове, дипломи, договори, лизингови договори, завещания и други неща.

Под влияние на тази планета са всички видове цифрови комуникации, включително компютърни, както и транспорт, доставки, пътуване. В периода на ретрограден Меркурий всички тези процеси са склонни да излязат извън контрол или да работят с намеса. Защо се случва това?

Когато планетата е ретроградна, тя е астрологически в „спящо“ състояние. Следователно, във всички сфери, управлявани от Меркурий, настъпва безпорядък, докато патронната планета „спи“. Има смисъл да бъдете подготвени предварително, за да избегнете сътресения и трагедии.

КАКВО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ В ПЕРИОД НА РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ

1. Не вземайте важни решения в периода от 26 юли до 19 август и от 17 ноември до 7 декември 2018 г. Всички решения и планове, направени през този период, могат да се променят с времето.

2. Не подписвайте договори и не отваряйте нов бизнес. Освен това трябва да проверявате многократно важни документи, тъй като при ретрограден Меркурий има сериозно объркване с документи и данни.

3. Не се препоръчва да се жените, защото това също е договор. В бъдеще един от вас може да преразгледа решението ви.

4. Не започвайте нова работа и не наемайте нови служители, ако сте предприемач, можете да бъдете много разочаровани.

5. Не купувайте оборудване, особено скъпи цифрови джаджи.

6. Ако планирате дълго пътуване и още повече за пръв път, в никакъв случай не го направете при ретроградния Меркурий. Със сигурност нещо ще се обърка: полетът ще бъде забавен или отменен, влакът може да закъснее, документите ще бъдат загубени.

7. Поради изкривяването на разбирането и възприемането на реалността в ретроградния Меркурий може да възникне неразбиране между хората. Бъдете внимателни и попитайте събеседника какво има предвид.

8. Не трябва да променяте мястото на пребиваване или работа, да купувате или да наемате дом. Бдителността и адекватното мислене на повечето хора по време на обратното движение на Меркурий донякъде се притъпява и лесно можете да послужите за стръв на измамници.

9. Не можете да правите операции или да посещавате козметик, да започнете курс за масаж и да приемате нови медикаменти.

10. Хората в този период са склонни да променят мнението си. Това трябва да се вземе предвид от тези, които работят в сферата на търговията – броят на рекламации ще се увеличи.

 

КАКВО ДА ПРАВИМ В ПЕРИОД НА РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ

1. Ретроградният Меркурий е благоприятен за промени, завършване на начинание, промяна на квалификация, започване на нещо ново от отдавна забравено старо. В това време може например да се вземат отново изпити, да се подновят договори, да се възстанови сътрудничество, да се преосмислят проекти, да се оправят документи, на работното място, у дома, в килера, на балкона. Но не изхвърляйте старите неща, ако имате някакви съмнения.

2. Този период е подходящ за коригиране на грешки в миналото. Струва си да помислим и да предприемем различен подход към пропуските и недоразуменията.

3. Ретроградният Меркурий е добър за възстановяване на взаимоотношенията, независимо дали това е отдавна изгубено приятелство или среща на съученици. Влиянието на планетата ни позволява да намерим нов поглед във всяка област. Може би вашето мнение за определени въпроси ще се промени.

4. Добро време за завършване и коригиране на научна работа, резюмета, курсова работа, но в никакъв случай не може да се предават – могат да бъдат открити грешки.

5. Ретроградният Меркурий е най-доброто време да се обърнете към психолог или психотерапевт. Ако смятате, че е крайно време да се помирите с миналото, което ви притеснява, то го направете сега.


Започнете да обръщате внимание на това, как се променят събитията в живота ви по време на тези фази. Скоро ще разберете колко е важно да вземете предвид астрологическите промени и да сте готови за тях. Интересно е, че някои знаци дори са предназначени да посрещнат истинската любов през лятото на 2018 година.

Искрено желаем да се влюбим в ретроградния Меркурий за това, че ни дава възможност да реорганизираме и възстановим реда в нашия живот. Не мислете, че по това време нещо непременно ще се обърка. Просто бъдете по-внимателни, обърнете внимание на качеството на вашата работа и планетата ще бъде благоприятна за вас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts