Екстремна козметология

Поговорката „Красотата изисква жертви“ никога не е звучала така актуално, както по отношение на радикалните козметични процедури

Хо Ляо

Клиентът, подложен на Huo Liao, буквално гори. Хо Ляо (което означава „потушаване на пожар“ на китайски) е прецизна процедура, която не изгаря кожата, иначе напълно би обезсмислила целта си.

Вместо това огънят активира свойствата в специално подготвен таен еликсир, с който е напоена кърпа, поставена (върху проблемната област. Въпреки, че Хо Ляо е не само странна, ами направо шокираща процедура, тя е широко разпространена форма на алтернативна терапия, особено в Китай.

Змийски масаж

Това необичайно и екзотично удоволствие се предлага в северния израелски курорт, принадлежащ на Ada Barak Масажистът или масажистката поставят шест неотровни змии върху гърба на клиента. Масажът се смята за терапевтичен и снема болката в мускулите и ставите. Цената на процедурата е около 300 шекела (150 лв.)

Ензимна вана

За жените, жадуващи вечна младост, дори ваната от ферментирали стружки не е препятствия, да не говорим за рибен педикюр, бирени вани, масаж със змии и т.н. Ферментната вана върши чудеса и разбира се, няма място за предразсъдъци.

Появила се в Поднебесната империя преди около 40 години, ензимната вана бавно прониква на Запад. Тя включва обгръщащи тялото и нагрети до 40°С дървесни стърготини, които оптимизират организма и подобряват кръвообращението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Предбрачният договор не е от вчера