15

ян.

Домашно приготвени маски за коса с арганово масло

За да са ефективни, маските трябва да са редовни 2-3 пъти в седмицата, докато направите 10-15 процедури. Тук ще научите най-добрите маски за коса с арганово масло

Има някои маски за коса с арганово масло, които могат да направят чудеса

Има някои маски за коса с арганово масло, които могат да направят чудеса

Непременно се тествайте за алергия. В трийте няколко капки масло на китката и ако до 2 часа не се появи зачервяване, използвайте смело.

Ще активирате действието на полезните съставки, като предварително леко затоплите маслото на водна баня.

Може да се нанася както на чиста, така и на мръсна коса. В зависимост от проблема втривайте в корените, потапяйте в маслото връхчетата или разнасяйте по цялата дължина.

За разлика от други масла, аргановото не омазнява косата. Затова може да се втрива в чист вид. За да засилите полезните му свойства, е по-добре да го съчетаете с други продукти. Ако искате да опростите нещата, сложете няколко капки в обичайния си балсам.

Аргановото масло е много подходящо за суха и изтощена коса. Възстановява я много добре след прекалено излагане на слънце. При мазна все пак му добавете подсушаващи съставки като белтък, спирт или лимонов сок.

За да измиете по-лесно маслото след процедурата, най-напред втрийте в косата малко неразреден шампоан. Така много по-лесно ще свалите маската

Ако чувствате косата още мазна след измиване, я изплакнете с подкиселена вода (на чаша вода – половин чаша лимонов сок или оцет).
При прекомерен косопад втривайте най-вече в корените. Дерматолозите го препоръчват и при лечение на пърхот. Капнете няколко капки на пръстите си и добре втрийте в скалпа. Затоплете с шапка за баня, така ще засилите действието. Най-добре е да изчакате поне 3 часа, преди да измиете косата.

Аргановото масло помага при силно разслояване на крайчетата и при непослушна коса. Ползвайте го, когато косата е леко подсушена. Втрийте в ръцете и намачкайте косата с вече омазнените ръце. Оставете да действа около час и изплакнете.

При прекалено суха и изтощена коса разнесете маслото по цялата й дължина. Първо сложете на корените и след това разнесете добре с помощта на гребен. Спете така, като сложите лека памучна шапка и изплакнете на сутринта.

Смесените маски има бърз ефект, защото допълнителните съставки засилват действието на аргановото масло.

Източници: https://allwomenstalk.com; https://www.freepik.com/

Билков балсам с арганово масло и нар

Билков балсам с арганово масло и нар – при суха и увредена коса

поръчай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts