3

фев.

Домашни процедури за коса: най-добрата подготовка за пролетта

Може да си направите сами шампоан. За блондинките е подходяща отвара от лайка или от листа на слънчоглед, а за брюнетките – от коприва и черен чай


При мазна коса добавете жълтък и сока на четвърт лимон. Сухата мийте с пресечено мляко или с кисело. За нормалната е подходяща смес от разбит белтък и 20 мл медицински спирт с нисък процент. А при цъфнали крайчета към отварата от лайка (3 с.л. на 250 мл вода) добавете малко зехтин.

Маските правете поне веднъж в седмицата, най-добре през 4-5 дни.

Ще върне блясъка на косата и ще я направи по-мека маската от безцветна къна. Смесете пакетче с 1 яйце и втрийте първо в корените, после разнесете по цялата дължина. След 25 минути измийте с хладка вода.

Възстановява и хидратира смес от сока на един голям морков и 2 с.л. лимонов. Дръжте маската 15 минути.
С отлично подхранващо действие са маските, направени на основата на коняк. Смесете коняк и вода в равни пропорции (по 45 мл), добавете 2 жълтъка и нанесете на косата за 25 минути. Измийте с хладка вода и после с хидратиращ шампоан.

За да подхраните сухата коса, разтворете пакетче безцветна къна с вода и добавете 2 с.л. масло от репей. Дръжте я на косата 15 минути и измийте с хидратантен шампоан.

Ако косата ви е с нормално омазняване, залейте 125 г черен хляб с вряща вода. След час пасирайте и сложете 1 яйце. Дръжте маската под кърпа 20 минути.

За мазна коса е подходяща смес от 2 с.л. мед, 1 ч.л. рициново масло и сока на едно листо алое. Разпределете на корените и нанесете внимателно. Останете с маската около половин час и след това изплакнете с топла вода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts