коса

1

сеп.

Грижа за коса- 5 съвета за блондинки

Как да опазите русата си коса?

Въпреки че може да изглежда малко странно, важно е да запомните, че разликата между руса, кестенява и черна коса е много по-далеч от цвета. Ако имате прекрасни златисти кичури, ще ви е интересно да знаете, че те се различават от по-тъмните коси по различни начини и затова се нуждаят от много специални грижи и внимание.

Естествено изсветляване

Химическите акценти несъмнено са най-успешната стратегия, с която да изсветлите вече русата си коса, твърде много от тях могат да доведат до матови, повредени и прекомерно кичури. За да запазите своята коса лъскава, мека и здрава, може да опитате с лимонов сок. Просто изстискайте добра доза върху косата си и прекарайте малко време (но не твърде много) на слънце: ще се изненадате колко ефективно е това!

Лека и блестяща

Естествената руса коса обикновено е много по-фина от по-тъмните вариации и в резултат на това е по-податлива на уморяване. За да избегнете кичури, които са тежки, отпуснати и безжизнени, добра идея е поне веднъж седмично да миете с шампоан. Това трябва да ви помогне да запазите косите си леки и блестящи.

Ярко жълто

Ако все пак подпомогнете цвета си с няколко стратегически поставени акцента или сте изсветлили по-тъмната си коса, неутрализирайте нежеланите маслени тонове с тонизиращ продукт или алтернативно измийте кичурите си със син или лавандулов тонизиран шампоан за защита на цвета.

Отървете се от оттенъците

Тъй като русата коса е толкова светла, тя е драстично повлияна от променящите цвета химикали. Например, ако установите, че кичурите ви внезапно са придобили неестествен зеленикав оттенък. Премахнете цвета, като изплакнете кичурите си в смес от лимонов сок и вода: ще сте отново златокоси за нула време.

Използвайте подходяща маска за коса

Особено ако косата ви е  изсветлена, е абсолютно необходимо да я третирате редовно с помощта на дълбоко кондициониращ продукт. Изберете специално формулирана маска за коса; това трябва да помогне за възстановяване на влажността и ограничаване на дехидратацията, която може да е резултат от процеса на избелване.

Прочетете още: Маски за тониране на руса коса с ракия, Кокосово масло спира косопада и връща силата на косата

Източници: https://hair.allwomenstalk.com/https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts