4

фев.

Бил Гейтс призова да се подготвим за по-сериозна пандемия

За добра кауза, свързана със здравето и живота на хората по света, американският милиардер Бил Гейтс е готов да даде половината от състоянието си

Бил Гейтс

Говорейки в Сидни, Австралия, Бил Гейтс каза, че човечеството е постъпило глупаво по време на пандемията, предизвикана от новия коронавирус, пише Daily Mail. За да се подготви за следващото бедствие, цялата световна общност трябва да разработи ясен план за действие, както се прави в борбата с пожари и земетресения. Възможно е предстоящата заплаха да бъде причинена от създаден от човека вирус, който е избягал от някоя лаборатория и е дори по-заразен и смъртоносен от коронавируса SARS-CoV-2.

Политическите лидери трябва да загърбят различията си и да работят заедно, каза Бил Гейтс

– Сравнете икономическите разходи за подготовка за следващата криза с цената на тази криза, която струва на икономиката 10 трилиона долара загуби – каза той. – Постъпихме глупаво с пандемията, без инструменти и единен план за действие.

За да бъдат готови да посрещнат атаката на нов вирус, милиардерът предложи страните да провеждат съвместни учения на всеки пет години и да създадат международна група, която да записва и оценява резултатите от тези учения. Освен това Гейтс е готов да дари половината от състоянието си, за да гарантира, че системите за здравеопазване, образование и енергийни ресурси са достъпни за всички, включително за най-бедните хора на планетата.

„Животът на човек може буквално да бъде спасен за 1000 долара и няма много неща на света, които могат да донесат такова удовлетворение“, каза Бил Гейтс.

В края на речта си създателят на най-голямата технологична империя разкритикува САЩ за политиката им спрямо Китай.

„Виждам възхода на Китай като огромна победа за света… Настоящият манталитет на САЩ спрямо Китай е един вид манталитет на губещ“, каза още той.

Източник: www.dailymail.co.uk

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts