15

дек.

Пътник засне самолетната катастрофа, в която загина

Последните мигове на пътниците в самолет, катастрофирал секунди след това, показва видео, заснето от една от жертвите.

Писъци и очевиден проблем в кабината се виждат от стрийма, направен от Сону Джайсвал. На последните кадри се виждат щастливото му лице и пътниците на полет №69 на компаниятаYeti Airlines, обслужващ линията от Катманду до Покхара и прелитащ близо до връх Анапурна.

Пътниците са били 72 на брой, сред които 53 непалци, 5 индийци, 4 руснаци, 2 корейци и по един от Австралия, Аржентина, Ирландия и Франция.

Сону Джайсвал, пътуващ с трима приятели, предава на живо последните моменти от полета. Видеото, потвърдено от братовчед на Джайсвал, първоначално показва, че няма признаци на бедствие сред пътниците, преди внезапно всичко да потъне в хаос и да се видят пламъци.

27-минутният полет приключва драматично в дефиле в Непал, докато се опитваше да кацне на новооткрито летище.

Асошиейтед прес съобщава, че най-малко 68 от 72-мата души на борда са загинали при катастрофата. Свидетели описват че самолетът се въртял силно във въздуха, преди да падне с носа напред в дефилето. Траекторията на двумоторния самолет ATR 72, експлоатиран от Yeti Airlines, бе анализирана, разкривайки, че носът на самолета е бил високо, преди лявото крило внезапно да падне, което води до пикиране.

Този инцидент отбеляза най-смъртоносната самолетна катастрофа в Непал от над 30 години, като жертвите се състоят от 37 мъже, 25 жени, три деца и три бебета.

Причината за катастрофата остава в процес на разследване и незабавно след нея е започната цялостна спасителна операция с участието на хеликоптери, наземни спасителни екипи и представители на местните власти, пише „Телеграф“.

Трагичните кадри излизат на бял свят няколко месеца след катастрофата от 15 януари 2023 година,  докато все още тече разследването по случая.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts