12

ное.

Удивителният кварц: как пази, подкрепя и предпазва

Те биха били изненадани от това, че герданчетата, обеците, гривничките, пръстенчетата, окачени по съвременните жени, често са само украшения и нищо повече


В миналото жената (а и мъжете също) не са се отнасяли така лекомислено към това, което носели: украшенията им били преди всичко талисмани и амулет

Много учени са склонни да смятат, че украшенията са били измислени от хората със сакрални цели. Слагайки на врата си шнурче с нокът от звяр, наниз от вълчи зъби или от пъстри камъчета, древните хора се опитвали да пропъдят злото и да примамят късмета. Но в интерес на истината трябва да кажем, че и много наши съвременници носят украшения амулети. Класически пример за това е нателният кръст – древен символ, обозначаващ Бога.

УДИВИТЕЛНИЯТ КВАРЦ

Главната разлика на амулетите от обикновените украшения е, че не са бижутерия и се правят от естествени материали: метал, камък, дърво, кост, кора, кожа. Ако искате да получите истински, силен и правилно работещ амулет или талисман, най-добре е да се обърнете към специалист в тази област. Но в някои случаи можете да си направите амулет и сами. И един от най-подходящите материали за това са кварцовите камъни.

Към тях се отнасят планинският кристал, аметистът и знаменитият ивичест кварц. Много езотерици,екстрасенси, магове и ясновидци с особена симпатия се отнасят към кварцовите камъни, тъй като те са камъни на чистотата.

Планинският кристал е един от любимите камъни на много екстрасенси. Те препоръчват в дома си да имаме кристален къс за изчистване и хармонизация на пространството.

Ивичестият кварц е прозрачен минерал, обикновено планински кристал, но се срещат ивичести аметисти с частички рутил, хетит, турмалин, актинолит. Този удивителен камък има множество названия: рутилов кварц, таралежов камък, иглен камък, хризотрикс, Косите
на Венера, Стрелите на Амур. А на Изток смятат, че нишковидните му ивици са косми от брадата на пророка Мохамед.

Магическите свойства на този кварц са известни от древността. Смята се, че той развива у човека свръхспособности – например ясновидство. Ивичестият кристал е и камък на любовта, дарява лично щастие и умиротворение. Обикновено не се носи в обков. Трябва да се носи като медальон или в пръстен – главното е да е с минимално количество обков, тъй като металът ограничава магическите му свойства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts