9 признака за натрупване на токсини в черния дроб

черния дроб

Как да разпознаем кои са признаци?

Искате ли да знаете защо натрупването на токсини в черния дроб причинява сериозни здравословни проблеми? В такъв случай първото нещо, което трябва да запомните, е ролята, която играе този орган.

Черният дроб е един от най-важните органи в тялото. Това е вторият по големина орган след кожата и е отговорен за изпълнението на множество основни здравословни функции. Например, той е отговорен за филтрирането на кръвта, за да премахне токсините и клетките, от които тялото не се нуждае. В допълнение, той отговаря за синтезирането на въглехидрати и липиди. Освен това съхранява витамини A, D, E и K, които са от съществено значение за енергията.

Въпреки че е отделителен орган, който може да функционира перфектно, ако водите здравословен начин на живот, когато не го прави, той натрупва излишък от вредни вещества, обикновено наричани „токсини“, което е пагубно за здравето.

1. Промяна в цвета на урината и изпражненията

Промените в цвета и миризмата на урината и изпражненията са индикатори за няколко вътрешни здравословни проблеми.

Въпреки че може да се дължат на уринарно или чревно състояние, те също са ключов симптом за откриване на чернодробни проблеми навреме.

Урината обикновено е светложълта на цвят, когато тялото е добре хидратирано. Но жълтеницата може да се прояви с по-тъмен цвят. Освен това, ако в черния ви дроб има твърде много токсини, изпражненията ви може да са по-светли или дори черни.

2. Крампи и стомашни възпаления

Въпреки че е трудно да се каже дали спазмите и коремното възпаление са симптом на чернодробни проблеми, не бива да го изключвате. Всъщност се казва, че постоянните крампи показват, че черният дроб не работи правилно. Също така е обичайно да изпитвате постоянно възпаление, почти винаги придружено от газове.

3. Чувствителност на кожата

Когато има проблеми с черния дроб, могат да бъдат засегнати други телесни органи и системи, като кожата, например. Експертите от Correo Farmacéutico посочват следното: „Хепатитът предизвиква симптоми, които влошават общото здраве на пациента. Освен това може силно да повлияе на здравето на кожата.“

4. Киселинен рефлукс

Киселинен (или гастроезофагеален) рефлукс е свързан със заболявания, които засягат храносмилателната и чернодробната система. Въпреки че обикновено се причинява от лоши хранителни навици, консумацията на алкохол, газирани и кофеинови напитки и някои лекарства понякога водят до натрупване на токсини.

5. Диария

Диарията е симптом на множество състояния, включително тези, които засягат черния дроб и жлъчния мехур. Когато се появява непрекъснато и без видима причина, черният дроб може да се нуждае от детоксикация.

6. Чувство на умора

Когато орган или телесна система не работят правилно, човек може да изпита умствена умора и физическо изтощение. Това е често срещан симптом, тъй като тялото полага допълнителни усилия, за да се поддържа.

Твърди се, че когато черният дроб е претоварен поради прекомерно натрупване на токсини, способността му да почиства кръвта намалява и това пречи на правилното оксигениране на клетките. В резултат на това физическата и умствената работоспособност намалява.

7. Внезапна загуба на апетит

Въпреки че е нормално да загубите апетита си при някои обстоятелства, си струва да обърнете специално внимание на този симптом, особено когато това стане обичайно.

За някои хора е по-добре да не изпитват желание да ядат. След няколко дни обаче това може да доведе до хранителни дефицити и други нежелани реакции.

8. Задържане на течности

Задържането на течности е по-често при хора с бъбречни заболявания.

9. Жълта кожа

Жълтеница или жълта кожа е резултат от натрупването на вещество, наречено билирубин. Това е пигментът в жлъчката. Това може да е признак на запушване на жлъчните пътища или натрупване на токсини в черния дроб.

Когато черният дроб има затруднения да филтрира токсините от кръвта, билирубинът се натрупва в кръвния поток, което води до обезцветяване на кожата.

Източници: https://www.rejuvmedspaorlando.com/https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Как работят отрицателните мисли?

Спа за крвака

Как да си направим спа за крака у дома?