18

дек.

5 неща, които е важно да знаете, преди да изберете нови обувки за детето си

На пазара ще откриете изключително изобилие от обувки за деца. Има налични възможности за всеки сезон и в разнообразни цветове и модели. Освен това ще можете да подбирате и по специфични характерстики за формата на обувката, подметката и още. Нека ви разкажем малко повече какво е важно да знаете преди да стартирате своя избор, за да ви улесним максимално.

Какъв размер да изберете спрямо дължината и формата на стъпалото?

Нека да започнем с първото основно нещо, което е добре да фиксирате преди избор на обувки за деца. Това е и именно размерът, който е най-подходящ за вашето дете. Ще е нужно да измерите дължината на ходилото му, когато то е стъпило босо. Основно тук е, че обувките не трябва да са съвсем по крака и да стягат, но и в никакъв случай да са много по-големи. Като цяло около половин сантиметър над измереното, след като вземете предвид и дебелината на чорапите според сезона. Също е вариант да се ориентирате по това да остава максимум един пръст между петата и задната част на обувката при мерене.

Второ важно нещо при избор на обувки е да заложите на подходящата форма за такива спрямо типа на стъпалото на вашето дете. Само един пример е то да бъде по-широко отпред. В такъв случай е добре да съобразите предна част на обувките, която осигурява оптимална възможност за движение на крака. Възможно е и стъпалото на детето да е по-високо посредата. Тогава пък е важно какво е закопчаването за максимален комфорт, лесно ли се обува избраният чифт и разбира се има ли достатъчна височина, за да не стяга..

Какви детски обувки да подберете според сезона?

На трето, но определено не последно място, е нужно да фиксирате обувките според сезона. За зимата ще искате да заложите на обувки над глезена, но основен фокус тук е топлината. Така че ще е е важно да сте избрали нивото на подплата, която искате детето ви да има, Ако то прекарва повече време навън, ще ви е нужна по-дебела такава. Ако пък търсите опция, подходяща както за училище, то така и за разходки, можете да изберете средна.

За преходните есен и пролет пък е чудесен вариант да заложите на интересни маратонки. Определено ще откриете огромно изобилие. Тук за вас ще е основно да гледате и водонепромокаемостта им. През тези сезони често превалява, като същевременно има и по-топли дни. Така че ще ви е нужна оптимална комбинация и за двете. През лятото пък ще търсите удобство и качествена опора за игри навън, но и подходящи материали, които осигуряват максимално проветрение за краката.

На какви модели за детски обувки да заложите спрямо активността?

Разбира се за вас ще е нужно да подберете модел и според активността на вашето дете. В случай, че то спортува много и постоянно иска движение, е чудесен вариант да изберете сникърси, кецове или маратонки. Дори за зимата е вариант да заложите на високи такива над глезена. За лятото пък има подходящи опции на модели от плат, които ще предпазят частично от наранявания, а същевременно ще са максимално комфортни за различни игри навън.

В случай пък, че не търсите нещо за толкова висока активност, то е добре просто да гледате за гъвкава подметка на какъвто и да е модел. Разбира се е подходящо да има и добра опора за петата и пръстите, която да е съобразена спрямо възрастта на детето. В CCC ще откриете доста голямо разнообразие от модели на обувки за деца. Ще можете да избирате онлайн и да получите бързо със стандартна доставка. Освен това ще е вариант и да заведете детето си да ги премери на място във физически магазин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts