18

мар.

5 домакински джаджи, които правят живота по-лесен – как сте живели без тях досега?

Разберете какво ви трябва, освен съдомиялна и пералня

Толкова сме свикнали с пералните, прахосмукачките и кафеварките, че вече ги възприемаме по-скоро като част от мебелировката, а не като машини, които вършат работа. Какви други джаджи трябва да имате под ръка, за да направите живота си удобен и комфортен?

Техномоп

Нека бъдем честни – много от нас не обичат да чистят. Единственият начин да се справим с това е да потърсим помощ от технологичния прогрес. Можете да започнете със самоизстискващ се моп.

Микрофибърни дюзи за многократна употреба, завъртане на 360 градуса, удобен механизъм за изстискване – дори тези, които никога не са държали моп в ръцете си, ще искат да опитат как всъщност се чисти с това чудо. Е, с такъв моп е лесно да си представите, че сте член на олимпийския отбор по кърлинг.

Овлажнител

Приспособление, което все още се възприема от мнозина като нещо без което можем. Опитайте, вземете си овлажнител и ще разберете дали това е излишна вещ или нещо, което прави пребиваването в апартамента по-приятно. С овлажнител в апартамента наистина е по-лесно да дишате, по-малко прах се утаява в къщата, а многоцветното осветление на някои модели със сигурност ще ви ободри. Във водата може да се добави етерично масло, след което в стаите ще се появи изискан и дискретен аромат.

Преносима зарядна станция

Ако искате да прекарате уикенд сред природата, да си организирате романтична вечеря в задния двор на селската къща и да нямате проблеми в случай, че електрозахранването прекъсне, малката станция за зареждане ще ви бъде чудесен помощник.

Докато обичайната станция за захранване е проектирана да презарежда устройства с ниска мощност като смартфони, таблети, смарт часовници и други джаджи, преносимата, дори и с доста компактния си размер, е способна на много повече.

Бойлер

Е, колко дълго можете да изтърпите прекъсванията на топлата вода? Всяка домакиня знае колко неприятно е да се мият чинии със студена вода. Ако имате бързозагряващ бойлер този проблем се решава само за три секунди – толкова време е необходимо на водата да се загрее. И с инсталирането на такова устройство можете да се справите сами, дори без да се обаждате на водопроводчик или електротехник.

Автоматична хранилка за домашни любимци

Собствениците на домашни любимци са лишени от радостта да пътуват спонтанно или инцидентно да приспиват у приятели. Но ако имате автоматична хранилка вашата котка няма да остане гладна. Тя ще ви посрещне с нежно отъркване в краката, а не със силно и нервно мяукане.

Джаджата също ще премахне необходимостта да карате роднини и приятели да се разхождат от единия край на града до другия, за да нахранят вашето куче или котка. Автоматичните хранилки ви позволяват да зададете времето на сервиране и размера на порцията храна. С помощта на гласов запис домашният любимец винаги ще се чувства свързан с вас.

Източник: www.lifehack.org

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts