насилие в семейството

16

мар.

4 най- често срещани последици върху детето поради насилие в семейството

Насилието в семейството може да се отрази по необратим начин на детето.

Насилие над детето в семейството

Психологическото насилие над детето в семейството се прикрива често зад стремежа на родителите за по- добър успех в училище. В тези случай се пречупва волята на детето. Децата в тези ситуации не са в състояние да реагират. Психологическото насилие, насочено към деца, се проявява чрез вербално насилие, презрително поведение, емоционално отхвърляне, противоречиво образование и непропорционални изисквания спрямо възрастта на детето.

Какви са последиците върху детето поради конфликт между родителите

Родителят-агресор ще използва средства за вербална комуникация (презрение, презрение, обиди, лъжи и др.), както и невербални (присмехулство, посочване и т.н.). Това рефлектира автоматично върху детето защото те са преки свидетели. Детето се отказва да се дистанцира от нападнатия родител и така те трябва да понесат агресивността атакуващия родител, което може сериозно да рефлектира върху психиката му.

Дългосрочни последици от непряко насилие към детето във семейството

Тази ситуация на изолация може да има сериозни последици за децата. Всъщност, ако не намерят начин да се справят сами, те ще се окажат с тежък товар от страдание, което впоследствие ще възпроизвеждат с други хора и в други ситуации. Това е така, защото с течение на времето родителят-агресор предава омразата към партньора си и върху децата си. Без значение каква е причината, това е напълно неприемливо поведение.

Нееднозначните ситуации, които децата преживяват, могат рано или късно да доведат до тяхното самоунищожение. Това се дължи на тяхното чувство на несигурност и моменти на объркване, на които са подложени по един или друг начин. Злонамереното и омразно поведение и лошите намерения на агресивния родител ги въвеждат в безкрайна спирала, от която не могат да избягат.

Децата могат лесно да бъдат манипулирани с емоционално изнудване

Това е така, защото децата нямат граници на своята толерантност и винаги извиняват грешките на хората, които обичат. Следователно те винаги са готови да простят на родителите си, сами да поемат вината и да се опитат да ги разберат.

Източник: https://exploringyourmind.com/pixabay

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts