20 или 40: на каква възраст мъжете са най-добри в секса

Всяка възраст е добра по свой начин и всеки период от живота е важен със своя характер, плам, динамика не само в ежедневните дела, но и в сексуалните

Семейният психотерапевт Лариса Ситникова изследва секса на различна възраст и присъщите му характеристики.

20-26 години: Искам, искам, искам, мога, мога, мога

Повишена сексуална активност, но недостатъчен опит.

Началото на сексуалната активност, когато младите хора са на върха на сексуалната активност, което обяснява честата безразборност и постоянното желание. Пикът е на 22-23 години. Именно на тази възраст е физиологично възможен най-големият брой еякулации на нощ.

Лариса Ситникова

Но другата страна на монетата е неопитността и неувереността в себе си. Често в тази възрастова граница се задоволяват само собствените нужди, което поражда невнимание към партньора.

Младите хора много трудно преживяват неуспехите в сексуалната сфера, което може да доведе до страхове и комплекси в по-зряла възраст, така че ако сте в сексуална връзка с тази възрастова категория, бъдете много внимателни в грубите изказвания.

Хвалете, но не забравяйте да кажете какво и как бихте искали.

26-30 години: Осъзнати желания и реални възможности

По-сексуално осъзната възраст, когато желанието вече е под контрол и все още има много хормони. Има трансформация от момче в мъж. Опитът зад гърба му вече дава ясно разбиране какво иска самият той и как да угоди на партньора си, жаждата за експерименти и нещо ново е все още висока. Всичко е в хармония: той бързо се възбужда, способен е на дълга нощ и вече почти безпогрешно може да се контролира.

Това е специален период от време, когато едно момиче може да се научи от партньора си да се чувства по-добре за себе си и тялото си. Смущението и неопитността на двамата вече са зад гърба и има желание да изненада и впечатлява партньора. Чувствайте се свободни да експериментирате, поискайте да опитате нещо ново за вас и него. На тази възраст мъжете искат точно това, тъй като количеството е на заден план, а качеството е на първо място.

30-40 години: Всичко е възможно, ако не се нервирате

Мъжете на тази възраст се чувстват свободни в леглото с всяка жена. Те знаят много начини да задоволят партньора си и да не сгрешат. Сексът преминава от количество към качество. Този период има една особеност: от 30-годишна възраст нивото на тестостерон започва да пада и има все повече проблеми на тази възраст: на работата, семейството трябва да бъде заведено до морето, карбураторът чука и футболният отбор губи. Всички тези стресове вече могат да го извадят от сексуалния клип, макар и не за дълго.

В тази категория женската половина може да се отпусне и да се забавлява. Имате мъж, имате и опит зад гърба си – вече знаете как да си угодите и дори повече, така че се наслаждавайте на процеса и от време на време внасяйте нещо ново в сексуалния си живот за промяна: игри, филми, нови места и не забравяйте да попитате за неговите фантазии и желания. На тази възраст редовният секс е скучен и най-често се стига до изневяра.

40-55 години: С чувство, с усет и с желание

Период, в който има потенциал, но сега не винаги искате, а понякога и можете. Мъжът вече, в повечето случаи, не е способен на множество победи и дълги нощи, във връзка с което той започва да разчита на един, но по-добър и по-задълбочен секс, с дълга прелюдия и способността първо да задоволи партньора си.

Партньорът не винаги ще може да ви признае загубата на младежка пъргавина, така че след като искате да продължите, може да срещнете спешни непланирани въпроси или други обстоятелства.

В този възрастов период е важно да чувствате партньора и да не се стеснявате да му кажете за вашите нужди и възможности. Струва си да погледнете реалистично на нещата и да не очаквате страстна нощ от него до сутринта. Ако имате много по-голяма нужда от секс и не получавате достатъчно, трябва да измислите алтернативни начини за получаване на удоволствие.

Над 55: Рядко и не винаги

Тази възраст вече е коварна за секса. Както се шегуват някои: „Вече съм на възраст, когато съгласието на една жена е по-страшно от отказа.“ Възбудата не винаги идва бързо, сексът продължава по-малко, отколкото с по-млад партньор и определено ще трябва да забравите за секс маратоните. Но не отписвайте мъжете в тази възрастова категория, а сред тях има и такива, които могат да засрамят и доста свои събратя от по-горните категории.

Тук трябва да знаете мярката и да не надценявате силата на партньора. Не го обвинявайте ако нещо се обърка. За силната половина загубата на мъжка сила винаги е свързана с голям стрес. Така може да влошите положението още повече, ако окажете натиск върху любимия.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

корейска закуска

Как да си приготвим корейска закуска у дома?

Пол Макартни и неговата подмладяваща рутинна тренировка