10 изненадващи факта за секса, които не знаехте

Мислите за секс ни идват на ум по няколко пъти на ден. Смятаме, че вече знаем всичко, което може да се знае за него

Възможно ли е да открием Америка в темата, за която толкова често се говори и пише. Но, както се оказа, има нови факти. Учените са установили, че ние губим от поглед такива важни нюанси, от които пряко зависи нашият пълноценен сексуален живот. Погледнете по-отблизо, не подценявайте научния подход.

1. Жените мислят за секс по-често

Обществото възприема жената като романтичка, на която са чужди мислите за секса. По-скоро, според мъжете, представяме еротични епизоди от мелодрами, а не сцени от горещо порно. И като цяло, казват те, едно уважаващо себе си момиче ограничава несериозните мисли от самоуважение.

Но не! Социологически проучвания показват, че всъщност жените мислят за секс дори по-често от мъжете, а освен това не биха отказали да имат повече от него в живота си. Според едно проучване около 53% от жените са признали, че не правят секс толкова често, колкото биха искали, докато 75% от участничките в проучването са изразили желание да правят любов поне три пъти седмично

2. Оргазмът е рядкост

Толкова много е писано и казано за начините за постигане на оргазъм. Изглежда, че всеки човек е просто длъжен да го изпита, нужно е само да се намери правилния подход. Многобройни изследвания на тази тема обаче доказват, че оргазмът в известен смисъл трябва да се счита за постижение и това важи особено за жените.

Между другото, жените от своя страна също са погрешно убедени, че мъжът може да постигне сексуална релаксация във всяка ситуация. В крайна сметка те са физиологично подредени по по-прост начин. И това също е голяма заблуда. Оказа се, че само 70% от мъжете във връзка постоянно изпитват оргазъм с партньорката си. Е, при жените тази цифра е дори два пъти по-ниска – само 29%

3. Интимността е по-добра в определени дни

При повечето жени сексуалното желание се засилва преди менструация. Как може да се обясни това? Изглежда, че тогава е най-неблагоприятното за получаване на удоволствие.

Всъщност всичко е просто: в тялото има рязко хормонално преструктуриране. Либидото се повишава драстично. Може да искате секс както преди началото, така и по време на самата менструация.

4. Сексът в чорапи е по-ярък

Колкото и смешно да звучи, чорапите са пътят към оргазма. Говорим за обикновени памучни чорапи, които могат да направят секса ви по-добър. Изследванията потвърждават, че е по-лесно за партньор с топли крака да достигне крайната точка на удоволствието. Така че народната мъдрост „пазете главата студена и краката топли“ носи допълнително семантично натоварване в тази ситуация.

5. Жената е особено секси по време на овулация

Въпреки факта, че самите жени не знаят за това, те подсъзнателно привличат мъжете към себе си точно по време на периода на овулация. Това установиха американски психолози от университета в Ню Мексико. Изследователите установили още, че танцьорите, които са танцували в дните преди овулацията, са получавали повече комплименти, отколкото във фазата след овулацията на цикъла.

Една жена в днешно време несъзнателно избира по-секси дрехи в наши дни, ходи по-често в клубове и е по-склонна да се среща с мъже. Всичко е свързано с колебания в нивото на половия хормон – естрадиол, чието количество се увеличава драстично в определен момент .

6. Размерът няма значение

Въпреки масовото вълнение на мъжката част от населението, изобилието от всякакви трикове (магически хапчета, хирургически интервенции, чудотворни симулатори), реалността доказва безсмислието на всички тези манипулации. Размерът наистина няма значение за качеството на сексуалните усещания на жената.

Освен това проучванията показват, че жените са много по-склонни да изпитват болка и дискомфорт, ако размерът е повече от впечатляващ.

7. Сперматозоидите имат висока скорост

Въпреки факта, че семенната течност изглежда напълно неподвижна, след като попадне в женското тяло, сперматозоидите развиват невероятна скорост. Според The ​​Naked Scientist сперматозоидите могат да се движат със скорост до 5 мм в минута. Ако се замислим, това е равно на скоростта, с която плува сьомгата!

8. Сексът облекчава страха

По време на оргазъм частта от мозъка, която причинява безпокойство и страх, се изключва напълно. Ето защо сексът често е най-доброто лекарство срещу стреса.

9. Сексът тренира паметта

Качественият редовен секс също помага за подобряване на паметта. Но това магическо свойство се отнася само за жените. Скорошно проучване показа, че сексуалните отношения подобряват способността на женския мозък да запомня думи и фрази. Той прави това чрез увеличаване притока на кръв към хипокампалната област на мозъка. Между другото, същият ефект може да се получи с помощта на всяка аеробна дейност, но, разбирате ли, да го правите в леглото е много по-приятно.

10. Ябълките увеличават привличането

Често чуваме за такива афродизиаци като ягоди и стриди, шоколад и бадеми, но малко хора знаят за мощната сила на обикновените ябълки. Но те могат необичайно да увеличат сексуалното желание.

Данните от изследвания показват, че жените, които ядат ябълки повече от веднъж на ден, имат по-добра сексуална функция и по-силно и по-трайно привличане към партньора, отколкото онези, които не ядат.

Източник: www.healthline.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 неща в къщата, които причиняват депресия: проверете дали ги имате

Броят на мъжете влияе ли върху шансовете за брак?