15

ное.

Ще донесат нещастие: 7 неща, от които да се отървете веднага

Домът е място, където можете да се скриете от външния свят и неговите проблеми, създавайки атмосфера на комфорт. Но някои детайли могат да го нарушат

Има хора, които вярват в знаци, има и такива, които не вярват. Въпреки това е трудно да се отрече, че някои неща могат да носят отрицателна енергия и да развалят атмосферата в къщата.

И това не е само от гледна точка на езотериката, но и от гледна точка на здравия разум, защото кой би искал да държи напукано огледало или нащърбени чинии в къщата си? Развалят интериора и не носят нищо добро в себе си. Нека поговорим за тези елементи по-подробно.

Напукани огледала

Изглежда, че ако огледалото е счупено, то определено трябва да бъде изхвърлено, но много хора пазят такива боклуци, обяснявайки действията си по различни начини.

Някой смята, че такъв артикул все още може да се използва. Други просто не обръщат внимание. Всъщност, счупените огледала привличат нещастие и болести в живота, така че е по-добре да се отървете от тях веднага.

Ако огледалото ви е счупено или напукано, време е да си купите ново.

Миди

Почивката на море е най-дългоочакваното време, което искате да запазите в паметта си за дълго време. Ето защо хората носят много сувенири от пътуванията си: магнити за хладилник, пощенски картички, фигурки и други дрънкулки.

Някои, разхождайки се по крайбрежието, намират миди и решават, че това е най-добрият вариант за спомен от почивката. Оказва се, че не може да ги съхранявате у дома, тъй като те носят много негативна енергия.

От гледна точка на суеверията черупките са бивши жилища на мъртви мекотели. Намирайки се в апартамента, те ще привлекат кавги и неприятни задължения, както вярват много езотерици. Някои от тях смятат, че съхранението на тези морски дарове може да доведе до сърдечно-съдови заболявания.

И от гледна точка на биологията затворените черупки са най-опасни, тъй като в тях могат да останат частици от мекотелите. Такива сувенири могат да донесат неприятна миризма в къщата, която няма да се хареса на абсолютно никого.

Изображения на риби

Продължавайки темата за морето и ваканциите, трябва да кажем нещо и и за рибата. Много хора обичат да носят чаши и чинии с океански принт от пътуването: октоподи, китове и други обитатели на подводния свят. Малко хора мислят за енергията на такива сувенири.

Предметите, изобразяващи риба, са вид енергийни вампири, които могат да отслабят вас и вашето семейство. Експертите съветват да изоставите съхранението на такива неща в къщата в полза на аквариум с живи риби, защото те са в състояние да привлекат успех и богатство в живота ви.

Фигурки на черни птици

Още от древността хората са забелязали, че черните птици са предвестници на беда. Именно те са първите, които пируват на бойните полета, изкълввайки очите на мъртвите воини. Мрачното послание на тези същества тревожи съвременните езотерици. Повечето вярват, че всяка символика с черни птици носи трагедия и сълзи в къщата.

Най-добрият заместител на такива фигурки ще бъдат предмети под формата на слонове и котки. Те обещават късмет, създават хармония и даряват щастие.

Изкуствени цветя

Всяка домакиня иска да създаде комфорт в къщата, затова се използват различни фигурки, ароматни свещи и вази. Някои жени обичат да украсяват къщата с изкуствени цветя, защото те не вехнат седмица след покупката. Въпреки това, не всеки мисли за вредността на такива декорации.

Изкуствените цветя съвсем естествено се свързват с гробища и траур. Освен това се смята, че такива декорации носят раздор на женените двойки и безбрачие на необвързаните. Можете да замените тези декорации с букет от сухи цветя.

Сушена тръстика и перушина

Когато избирате сухи цветя за подобряване на дома, не трябва да забравяте и символиката на растенията. И така, изсушената тръстика се счита за магнит за отрицателна енергия. Във фолклора се е смятало, че този, който донесе тръстиката, ще привлече и блатните зли духове.

Също така, не украсявайте апартамента с перушина. Тя е магнит за здравето на сърдечно-съдовата система. Някои езотерици вярват, че може да донесе смърт на мъжа или жената.

Кактуси

Кактусите са непретенциозни растения, затова много домакини ги предпочитат. Всъщност, тези сладки тръни могат да донесат истински проблеми в къщата.

Според народните вярвания кактусите са енергийни вампири, които пречистват атмосферата както от лошо, така и от добро. Ако в къщата цари негативност, растението се наслаждава на това и става по-ярко и по-красиво, но в живота на собственика идва поредица от неуспехи.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts