27

авг.

Защо не бива да се гледате в огледалото през нощта – отговорът ще ви изненада

И още 6 „огледални“ забрани, които народната мъдрост е пренесла през вековете

За нас това е просто удобна вещ, а за нашите предци огледалото е било прозорец към другия свят.

От древни времена хората са се отнасяли към огледалата с повишено внимание, защото те често са били използвани в магическите ритуали. В продължение на стотици години се появяват много знаци и суеверия, свързани с огледалата – те идват заедно с цял ​​набор от закони, които не могат да бъдат нарушавани, когато се занимавате със света на отраженията.

Не се гледайте в огледалото през нощта

Мрак и тъмнина – тъмната част от денонощието отдавна се свързва с нещо тайнствено, мистично и дори плашещо. Именно през нощта се случват необясними неща, чуват се странни звуци и дори възприятията се променят.

Много езотерици казват, че от полунощ до три часа един портал се отваря в нашата реалност и обитателите на огледалото „излизат“ или стават видими. В него можете да видите собственото си изкривено отражение в компанията на различни духове. За да попречите на злите същества да отнемат енергията ви, най-добре е да се гледате в огледалото при пълно осветление в банята.

Не и когато сте в лошо настроение или плачете

Огледалата са водачи не само към друга реалност, но и към бъдещето. Те имат способността да разчитат човешките емоции, след което изпращат сигнал до енергийно-информационното поле и формират по-нататъшната ни реалност.

Затова трябва да се гледате в огледалото само в добро настроение. Не можете да плачете или да се ядосвате пред него. В противен случай тези емоции със сигурност ще се пренесат в бъдещето – рискувате да създадете проблеми в професионалния или личния си живот, да си навлечете заболявания или наранявания.

Ако поради някаква причина сте се сетили за тези предупреждения доста късно, най-добре е веднага да се усмихнете на отражението си и да му обясните защо сте направили това. И ако избухнете в сълзи пред огледалото и сълзите капят по повърхността му, вземете бяла кърпа, избършете огледалото добре с някакъв почистващ препарат и изгорете парцала с който сте го забърсали.

Не се оглеждайте на счупените парчета

Счупеното огледало вдъхва ужас, защото се смята за една най-лошите поличби. Но не всичко е толкова страшно – счупеното огледало трябва да бъде правилно изхвърлено и в никакъв случай не бива да гледате отражението си в счупените парчета.

Факт е, че те изкривяват не само външния вид на човек, но и неговата същност. Например, това може да донесе години на провал или дългосрочни финансови затруднения.

Едно огледало, едно отражение

Има и мнение, че двама души не трябва да се гледат в огледалото едновременно, в противен случай единият ще отнеме късмета и жизнеността на другия. Но съвместните селфита в огледалото са толкова популярни! Можете да смятате това просто за глупаво суеверие, но по-добре е да играете на сигурно и да приемете предупреждението сериозно. Ако все пак сте се озовали с някого пред едно и също огледало, тогава духнете срещу този човек, за да не приемете неговия сценарий на съдбата.

Не зяпайте себе си дълго време в огледалото

Може да прекарате часове, въртейки се пред огледалото в опит да направите перфектния грим, да изберете правилния тоалет или да направите добра снимка. Това обаче е лоша идея. Ако все пак сте се мотали достатъчно дълго пред огледалото, вероятно сте забелязали, че малко след това е започнала да ви боли главата, налегнала ви е мигрена и умората е започнала да се натрупва.

Отдавна е доказано от биоенергетиката, че огледалата отнемат енергия, младост и сила. Затова се опитайте да се разсеете от огледалото, не го поставяйте така, че да виждате отражението си всеки път, когато вдигнете глава. Отраженията в обикновено стъкло (например балконска врата) или полирана врата на шкаф не са толкова опасни.

Не го поставяйте в спалнята

В много спални можете да видите огледало, което стои или виси точно пред леглото. И това е едно от трите места, където не трябва да го поставяте.

Такава грешка може да има негативни последици – спящият човек е беззащитен, а огледалото може да отнеме силата и здравето му. Ако спите сами, тогава рискувате да останете в този статус за дълго време – в компанията само на вашето отражение.

Отразява красивото

Не можете да поставите огледало, така че да отразява различни неприятни места и неща: мръсно бельо, неоправено легло или някаква друга бъркотия. В противен случай късметът ще изтече от дома ви като вода през пръстите.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts