Омикрон

19

дек.

Това са симптомите, че сте болни от омикрон според д-р Фаучи

Варианта омикрон с един изразен симптом.

Първоначалните изследвания сочат, че един симптом е най изразения при болни с омикрон

„Заразяването с Ковид-19 може да бъде различно за всеки. От по-ранните дни на пандемията може да се очаква комбинация от симптоми, включително умора, треска, втрисане, кашлица, мускулни болки и/или гадене – или може би няма никакви симптоми. В крайна сметка, да знаете за какво да внимавате може да бъде от съществено значение, за да знаете кога да се изолирате и да си вземете тест за ковид. Тъй като последните дни идва повече информация от изследователите изглежда че има един сигнален симптом, който може да ви подскаже че имате омикрон” според д-р Фаучи.

Др. Фаучи

Проучванията в Южна Африка и Сащ сочат едно и също за Омикрон варианта

Предварителните данни от проучване в Южна Африка, проведено от Discovery Health – най-големият частен здравен застраховател в страната, започнаха да хвърлят светлина върху това как най-новата версия на вируса се държи различно от своите предшественици. Анализ на повече от 211 000 пациенти, които са дали положителна проба за ковид – включително около 78 000, за които е потвърдено, че са били заразени с варианта на омикрон – установи, че драскане в гърлото вместо възпалено гърло е сред най-често съобщаваните симптоми, Райън Ноуч, MD, главен изпълнителен директор на Discovery Health, обясни по време на брифинг. Той добави, че запушване на носа, суха кашлица и мускулни болки или болки в долната част на гърба също редовно се съобщават като ранни признаци на варианта, съобщава The Washington Post. Също така изследванията на новия вариант в Сащ показват сходни резултати с тези в Южна Африка, каза Фаучи.

Разбира се, промените във вируса също означават, че е по-малко вероятно да се появят други често срещани преди това симптоми на COVID. На 27 ноември Анжелик Кутзи, лекар с частна практика в Претория и председател на Южноафриканската медицинска асоциация (SAMA), каза пред The Telegraph, че нито един от нейните пациенти, които са дали положителна проба за омикрон, не е страдал от аносмия или агевзия – медицинските термини за загуба на мирис и загуба на вкус, съответно – което е често срещано сред пациентите, заразени с предишни варианти. „Симптомите им бяха толкова различни и толкова леки от тези, които бях лекувала преди“, каза тя.

Източник: https://bestlifeonline.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts