19

дек.

Д-р. Фаучи трябва да ваксинираме децата си за да спрем Омикрон

Експертът по инфекциозни болести казва, че това е изключително важно особено за омикрон вариянта!

Пандемията на COVID продължава вече близо две години и показва малко признаци на забавяне. По-рано през 2021 г. имаше надежда, че новоразработените ваксини срещу COVID бързо ще сложат край на пандемията в САЩ, но ниските нива на ваксинации и новите варианти на вируса застанаха на пътя. Вариантът Delta доминираше в САЩ през лятото, а сега в страната циркулира тревожен нов вариант. За по-малко от месец Omicron си проправи път до поне 30 щата, според The ​​Washington Post. И тъй като продължава да се разпространява, експертите по вируси призовават хората  да взимат мерки за защита от Ковид.

Др. Фаучи

По време на интервю на 12 декември на АВС съветникът на белия дом по COVID- 19 др. Антъни Фаучи, обсъди опасенията си относно варианта Омикрон с    Джордж Стефанопулос. Според Фаучи, високата степен на предаване на новия вариант и способността му да избягва ваксините означава, че хората трябва да се съсредоточат върху повече предпазни мерки от Ковид-19 точно сега. Това включва ваксиниране на деца, тъй като експертът по инфекциозни болести каза, че ниските нива на ваксинация при децата може би ще допринесат за продължаване на пандемията.

Ваксинирайте децата!

„ Ако детето ви е на 5 или повече години, моля, ваксинирайте го. Трябва да защитим децата. Тази идея, че децата не са уязвими, не е така” казва Фаучи.

Пандемията на COVID продължава вече близо две години и показва малко признаци на забавяне. По-рано през 2021 г. имаше надежда, че новоразработените ваксини срещу COVID бързо ще сложат край на пандемията в САЩ, но ниските нива на ваксинации и новите варианти на вируса застанаха на пътя. Вариантът делта доминираше в САЩ през лятото, а сега в страната циркулира тревожен нов вариант. За по-малко от месец Омикрон си проправи път до поне 30 щата, според The ​​Washington Post. И тъй като продължава да се разпространява, експертите по вируси призовават хората по цял свят да вземат защитни мерки от този доста по заразен нов вариант.

„Вирусът може лесно да се предава между неваксинирани деца и възрастни, което дава шанс да се появят нови варианти“, обясняват експертите от Johns Hopkins. „Това предаване също така предоставя шанс на вируса да мутира допълнително и да създаде нов вариант, който може да се окаже по-инфекциозен или устойчив на наличните ваксини и терапии.

Въпреки че има по-малък риск от тежък Ковид, Фаучи каза, че повече от два милиона деца на възраст от 5 до 11 години са се заразили с вируса по време на пандемията. И не всички тези случаи са били леки. „Имаше над 8 000 до 9 000 хоспитализации и над 100 смъртни случая в САЩ“, потвърди Фаучи.

Източник: https://bestlifeonline.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts