13

юли

Те привличат нещастие: 7 растения, които не ви трябват в двора или на терасата

Тези растения са много красиви, полезни и величествени, но носят нещастие. Затова е по-добре да не ги садите на двора и отглеждате на терасата

Когато планирате разсад, обърнете внимание не само на красотата и външния вид на цветята, но и на тяхната енергия, която може да ви донесе както радост, така и нещастие.

Бръшлян

Някога се е смятал за символ на преданост, дълголетие, а по едно време и за талисман за неомъжените момичета. У нас бръшлянът е забранен за отглеждане на терасата или на двора, защото според легендата може да всее раздор в семейството, да отнеме жизнената енергия и любовта от къщата. Казват, че както се увива около дървото и бавно изсмуква живота от него, така може да изсмуче и добрия късмет от къщата.

Полска офика

Придирчиво растение, което може да цъфти дори на сянка и при липса на влага. Това, на пръв поглед, може да изглежда като нещо положително и удобно. Всъщност, тук се проявява неговата агресия към заобикалящия го свят.

Много градинари искат да украсят двора или терасата си с полски растения (като офиката), защото съцветията им имат атрактивен вид. В действителност обаче растението има недостатъци. Обикновено се разпространява около мястото като плевел. И все пак – често провокира алергии.

Смърч

Хората казват, че смърчът води до самота и дори смърт. Подобни суеверия са свързани с факта, че в старите времена едноетажните къщи са се отоплявали с печки и когато едно дърво стане твърде високо, може да затвори комина с клоните си.

В наши дни не трябва да забравяте, че е нужно да отделите специално място за смърча – той не трябва да лежи като сянка върху градината на собственика и съседните парцели. И също така си струва да знаете, че иглите му подкиселяват почвата.

Червен бъз

Много полезно растение, много красиво и лесно за отглеждане, но… Не е изненадващо, че в стари времена се е смятало, че самият дявол го е засадил и се е заселил в корените. Плодовете на това растение са отровни и ако поради някаква причина не сте разпознали бъза и случайно сте опитали плодовете му, веднага отидете в болницата. Това ще ви помогне да се избегнат негативни последици.

Но, да погледнем и от добрата страна: има и суеверие, че ако скриете плодове от червен бъз в джоба ви може да се предпазите от „зло око“.

Момина сълза

Смята се за знак за раздяла. Говори се, че това красиво и уханно цвете е в състояние да предизвика нещастие в къщата, както и кавги между двамата влюбени. В допълнение към тази лоша поличба, това снежнобяло цвете съдържа токсичен сок и може да причини алергии.

В тази връзка нашите предци предупреждават за опасността от цъфтежа на момина сълза в близост до къщата. Твърди се, че то може да донесе нещастие и дори смърт. Това, разбира се, не се отнася ако просто сте решили да сложите момина сълза във ваза.

Годжи бери

В стари времена хората са се страхували от това растение и са имали основателна причина за това: аромат му може да причини замайване и гадене. Листата на популярното китайско растение, за разлика от малките плодчета, може да са отровни, ако ги употребявате за чай или настойки.

Роза

Въпреки цялата пленителна красота на това цвете, сред хората има и лошо вярване за него. Отглеждайки роза в градината, може да срещнете болест или провал. Ако венчелистчетата се разпадат, трябва да очаквате от нещастие до смърт на любим човек.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts