4

фев.

Смокините изгарят мазнините

Смокините съдържат много полезни елементи и са ефективни в борбата с наднорменото тегло

Те съдържат калий, магнезий, мед, желязо, фосфор, както и витамини от групата В. Освен това този плод е много богат на фибри.

Тестове потвърждават, че смокините стимулират храносмилането, регулират нивото на захар в кръвта и предотвратяват повишаването на налягането. Съдържащите се в плодовете омега-3 киселини снижават риска от поява на тумори и защитават от заболявания на сърцето и съдовете. А на Изток този божествен плод е и мощен афродизиак.

Смокините са полезни и заради това, че може да заменят употребата на захар. Учените отдавна са нарекли захарта най-опасният токсин в света.

Захарта трябва да се включи в списъка на най-опасните токсини в света, защото предизвиква зависимост и провокира развитие на епидемия от затлъстяване. Нещо повече, благодарение на този продукт затлъстяването преминава в метаболичен синдром, което провокира развитието на хипертония, диабет, сърдечни заболявания. При това 80 % от раковите заболявания са свързани с хроничен излишък на захар в кръвта. И дори намаляването й наполовина в менюто и заниманията със спорт не могат да защитят организма от вредното въздействие на един от най-популярните продукти.

Причината е във фруктозата, която е много по-токсична от глюкозата. фруктозата притъпява четири вкуса, които усещаме с езика. Тоест всеки продукт става по-вкусен след добавянето на захар в него.

Според експертите дневната норма от захар не трябва да превишава 25 грама.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts