Смокините изгарят мазнините

Смокините съдържат много полезни елементи и са ефективни в борбата с наднорменото тегло

Те съдържат калий, магнезий, мед, желязо, фосфор, както и витамини от групата В. Освен това този плод е много богат на фибри.

Тестове потвърждават, че смокините стимулират храносмилането, регулират нивото на захар в кръвта и предотвратяват повишаването на налягането. Съдържащите се в плодовете омега-3 киселини снижават риска от поява на тумори и защитават от заболявания на сърцето и съдовете. А на Изток този божествен плод е и мощен афродизиак.

Смокините са полезни и заради това, че може да заменят употребата на захар. Учените отдавна са нарекли захарта най-опасният токсин в света.

Захарта трябва да се включи в списъка на най-опасните токсини в света, защото предизвиква зависимост и провокира развитие на епидемия от затлъстяване. Нещо повече, благодарение на този продукт затлъстяването преминава в метаболичен синдром, което провокира развитието на хипертония, диабет, сърдечни заболявания. При това 80 % от раковите заболявания са свързани с хроничен излишък на захар в кръвта. И дори намаляването й наполовина в менюто и заниманията със спорт не могат да защитят организма от вредното въздействие на един от най-популярните продукти.

Причината е във фруктозата, която е много по-токсична от глюкозата. фруктозата притъпява четири вкуса, които усещаме с езика. Тоест всеки продукт става по-вкусен след добавянето на захар в него.

Според експертите дневната норма от захар не трябва да превишава 25 грама.

What do you think?

232 points
Upvote Downvote

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Снимките на мъртвите може да бъдат опасни

Какво e ламиниране на веждите, как се прави и защо е нужна тази манипулация?