5

авг.

След 40-та година: Маски с мумио стягат отпуснатата кожа

Еластичността на кожата се губи с възрастта, особено бързо след 40-ата година. За да се стегне, ползвайте мумио

Ако не полагате правилни грижи, този процес ще се засили и ще предизвика по-лесно сбръчкване, по-изразени целулит и стрии.

За да поддържате кожата на тялото във форма през лятото са необходими двойно повече грижи, отколкото през зимата. Дехидратирането от слънцето и високите температури трябва да се компенсира с пиене на повече вода и с използването на подходящи лосиони. Нощните трябва да са хидратирагци и подхранващи, а дневните – и слънцезащитни.

Да върнете еластичността на кожата помагат маските с мумио. Това е смес от смоли и органични компоненти, която можете да купите от аптеката. В състава влизат разнообразни микроелементи, които имат мощно регенериращо действие върху кожата. Разтваря се лесно във вода. Най-полезна е натуралната смола. Таблетките се правят от екстракт от мумио и нямат толкова силно действие.

Как се ползва мумио за различните части от тялото

Общо възстановяващо действие има маската от 10 г мумио, разтворено на каша с вода, и 500 г мед. Разбъркайте добре и съхранявайте в хладилника. Може да добавяте от сместа във всички маски или да използвате самостоятелно.

Натрийте добре тялото или проблемни участъци. Увийте с найлон и след 30 мин. измийте с хидратиращ душ гел.

Подмладяващо действа смес от 15 г мумио, разтворено в 50 г купена маска за тяло. Може да го добавите и във всеки лосион.

Възстановява много добре еластичността смес от 150 г мед и 10 г мумио, разтворени на водна баня. Добавете 40 г зехтин и няколко капки ефирно масло от сандалово дърво. Разбъркайте добре и нанесете на тялото с потупващи движения. Измийте след 15-20 мин. и сложете лосион, в който сте добавили мумио.

За стягане на бюста

Много добър ефект за стегнат бюста има маската от 1 яйце, 50 мл сметана, 10 капки токоферол и 1 с.л. разредено с вода мумио. Намажете гърдите и деколтето, сложете фолио и след 15 мин. се измийте.

Отлично стяга кожата на корема смес от 20 г бирена мая, 30 г кисело мляко, 2 с.л. мед и 1 с.л. разредено на каша мумио. Втривайте с масажирате 5 мин., затоплете и след 20 мин. измийте. Маската е подходяща и за вътрешната част на бедрата.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts