30

юни

През лятото лицето се нуждае от ето такива грижи, за да няма бръчки

Ако в жегата лицето ви се облива в пот, не бива да използвате книжна салфетка, нито мокри кърпички

Най-добре ще е ако имате подходяща текстилна кърпа, която да ползвате само за него. Същото важи и ако периодично възниква мазен блясък. Това може да провокира дразнене. Възползвайте се от листенца пудра – те се правят от специална абсорбираща хартия, обработват се с пудра
и отлично попиват мазнината или потта.

Комедогенните козметични средства могат да навредят на кожата през пролетта. При тяхното приложение кожните пори могат да се запушат, което се съпровожда с появата на черни точки. Ако имате мазен тип кожа, за вас не са подходящи кремовете на основата на ланолин или минерални масла.

Лятото, особено ако сте били на море и кожата е изгоряла, не бива да се увличате от пилинга. Ако имате суха кожа, трябва да го прилагате веднъж на десет дни, ако е мазна – веднъж седмично.

Ако кожата ви е склонна към алергии, през топлия сезон може да пострада

Постоянните колебания в температурата, вятърът, цветният прашец провокират лющене, зачервяване и сърбеж. Как да я защитите? Изключете от менюто си мазните продукти, пикантните подправки, шоколада, меда и екзотичните плодове.

Мазната кожа по-леко от сухата понася студа

Често се появява силно усещане за стягане. За да се справите с него, пригответе отвара от лайка или липов цвят и я сложете във формички за лед. След замразяване сутрин вземайте по едно кубче от получения лед и с него обтривайте лицето. Ако обаче върху кожата ви са се появили разширени съдове като „мрежичка“, по-добре е да не провеждате тази процедура.

Защитните способности на кожата се изтощават през зимния период, затова първите слънчеви лъчи ѝ въздействат по-интензивно. Освен това през сега, когато вече температурите са високи, по-често сме навън. Ако прекарвате голяма част от времето в транспорта или в офиса, поводи за безпокойства няма. Но ако сте на улицата, ще ви е необходим овлажняващ крем или пудра със слънцезащитен фактор (SPF) поне 30, дори повече. Обезателно носете слънчеви очила, за да не се образуват бръчки около очите.

Хората се отнасят различно към луничките

Някои ги смятат за забавни предвестници на пролетта, други се дразнят от тях. Ако искате да се избавите от луничките, използвайте сок от магданоз, кисело зеле или краставица. Можете да приготвите и маска на основата на мляко.

Друга рецепта: мая се разтваря с 3-процентен водороден прекис. С получената кашица се намазват луничките и се измива след 20 – 30 минути. Ако не успеете да се справите сами с тях у дома, можете да посетите специализиран салон.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts