21

юни

Поверия за пътуване

Съществуват множество поверия, свързани с пътя и пътуванията – дали ще са успешни, или не

Прави впечатление, че онези, според които „не е на добро“, са повече. Обяснението е, че е важно да се знае, че пътят няма да е успешен, за да се избегнат неприятности.

Да тръгнеш на път в петък, не е на добре

Поверието идва от там, че някога петък е смятан за женски ден. Тогава жените са си почивали и не са се занимавали с нищо. Затова да заминаваш в петък, означава да им създаваш грижи и да предизвикаш тяхното неудоволствие. Отпътуване, обременено с негативни чувства, само по себе си, не може да е успешно.

Да станеш с левия крак в деня на отпътуване, не е на добре. Защо?

Защото лявата половина на тялото отдава енергия. Ставайки с левия крак, „изливаш“ енергията си, която ще ти е необходима при пътуването. По този начин сам се обезсилваш.

Не се полага да се мият косите преди далечен път

Смята се, че това действие отслабва връзката с висшите сили, чиято подкрепа е необходима, преди човек да поеме на дълъг път.

Преди отпътуване пътникът и изпращачите трябва да поседнат и да помълчат. Този обичай е необходим, за да може човек да събере мислите си и да провери дали не е забравил нещо важно.

Категорично се забранява на тръгващия на път да задава въпроса: „Къде?“

Вярва се, че това зачерква късмета в края на пътя.

Ако някой ви пресрещне на прага, когато сте поели на дълъг път, не е на добре. Защото по този начин аурите ви се докосват и човекът отсреща може да внесе във вашата нещо, което да ви навреди по пътя. Случилото се може да бъде неутрализирано, като си кажете наум: „Своето взе със себе си, моето ми върна“. По този начин ще възстановите аурата си.

Ако преди тръгване през цялото време си мислите за дома, за близките, не е на добро. Това означава, че съзнанието ви е заето с това, което оставяне, а на пътя се отделя по-малко внимание, грижа и енергия. А това не се отразява добре на пътуването…

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts