4

апр.

Енергията на човека – способна да лекува, в състояние и да разболява

Често хората се сблъскват с дефицит на лична енергия. Този енергиен кризис се проявява като хронична умора и снижение на производителността

Понижената енергия ни прави неспособни да се справяме с обстоятелствата и е сериозна бариера пред успеха.

Всеки по рождение има определено ниво на енергия, което му е напълно достатъчно. Но заради липса на съответните знания хората губят това богатство. Проверете притежавате ли тази сила, можете ли да променяте света и ако да, в каква посока.

Всеки от нас е енергиен обект. Едни могат да са слабо негативни, други – със силно позитивна енергия. Науката е доказала отдавна, че всичко се състои от енергия. При това тя бива два вида -телесна и духовна.

Телесната зависи от заобикалящата среда, от нейната чистота, от хората, с които общуваме. Духовната, вътрешната енергия е духовният мир на човека, който се състои от неговите мисли, преживявания и емоционалността му. Чистотата на помислите и действията е това, което ни дава позитивна силна енергия.

Признаци на силна, добра енергия

Мнозина имат признаци на силна енергия и всеки, който се намира край носител на такава, я усеща. Тя се проявява и в чертите на характера, и в поведението на такива хора. Присъщи са им харизма, целеустременост, увереност в собствените сили, висока духовност и т.н.

Енергийният потенциал на човека е способността му да изработва собствена енергия, да я натрупва и да я усвоява от околната среда, както и рационално да я потребява. Използвайки енергията за благи цели, човек си я връща с удвоен заряд, следователно натрупва сили. А продуцирайки отрицателни емоции и извършвайки негативни действия, той губи сили, а от там – и здраве.

Отдавайки и вършейки искрено добри дела, ние също получаваме. Получаваме вътрешно. Здравето ни е добро, а животът – радостен и щастлив. Хармоничният човек е щастлив човек и на хората им е комфортно с него. Увереният в себе си, щастлив човек излъчва особено силна енергетика, заразявайки пространството с позитив. Силната енергетика е акумулатор за околните. Всичко разцъфва редом с такъв човек. Само с влиянието на своето биополе той е способен да влияе положително на другите.

В същото време, човекът с отрицателна енергетика предизвиква съвършено противоположно състояние. Хората около него усещат дискомфорт, угнетеност. А тези, които имат слаба енергетика – дори силно неразположение.

По своя енергиен потенциал хората могат да се разделят на няколко типа, които се отличават помежду си по възможностите да изработват, натрупват и отдават енергия. Едните са с лоша, а другите – с добра енергетика.

Енергийни огледала

Както положителната, така и отрицателната енергия, насочена към човека огледало, винаги се връща към субекта, който я изпраща. Тоест за тези хора е характерно да отразяват енергията. Тези свойства могат да се използват за защита от негативната енергия.

Човекът огледало се чувства добре сред другите и ако му се налага да отрази отрицателна енергия, намирайки се редом с нейния носител, той веднага разбира това и се старае да не контактува с този човек. Впрочем и самият притежател на негативна енергетика подсъзнателно се старае да избягва срещите с тези „огледала“, тъй като полученият обратно негативен заряд не му се отразява добре и може дори да го разболее.

За човека с положителна енергия, обратно, общуването с човек огледало винаги е приятно, тъй като отразената положителна енергия се връща към собственика си и го изпълва с позитивни емоции. Що се отнася до „огледалата“, то след като определят, че човекът, с когото общуват, е носител на положителна енергия, те се радват и в бъдеще да си взаимодействат с него, и винаги поддържат добри отношения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts