22

сеп.

„Не мога да си извадя тампона! Какво да правя?“ Истински проблем ли е или просто фобия?

Отминаха дните, когато жените не само не бяха чували за тампона, но ползваха по време на месечния цикъл превръзки от лиглин

Критичните дни вече са много по-лесни за преживяване, благодарение на тампона, който днес е част от арсенала на много момичета и жени. И ако младите момичета, които от скоро имат цикъл, нямат проблеми с превръзките, тогава много от техните страхове са свързани с тампоните. „Не мога да си извадя тампона!“ е най-често срещания от тях.

Може ли тампона да остане в тялото?

Само тези, които са пропуснали часовете по анатомия в училище, могат да си зададат въпроса дали тампонът може да заседне вътре. Вагината е с дълбочина около 10-13 см и завършва с шийката на матката, в която отворът е толкова малък, че освен малки сперматозоиди, нищо друго не може да премине по-навътре.

Диаметърът на шийката на матката е само около 25 мм, докато диаметърът на тампона е най-малко 1,2 см. Да, шийката на матката се отваря до 10-12 см, но само по време на раждане. Входът на цервикалния канал също леко се разширява по време на менструация, но не толкова, че тампонът да премине и през него.

Защо тогава тампона не може да се махне?

Може би има скъсване на конеца и няма нищо, което да се дръпне отвън, за да премахнете тампона. Понякога момичетата забравят да извадят предишния тампон, докато поставят нов. Тогава е просто невъзможно използваният хигиенен продукт да напусне влагалището сам. Може да остане вътре няколко дни и под въздействието на телесната температура кръвните клетки започват да се разлагат и се появява неприятна миризма.

Ако въпреки това заседналият тампон започне да се разлага, първото нещо, което трябва да направите, е да го извадите и да измиете добре влагалището. Но когато във влагалището има два тампона наведнъж, е трудно да не се усетят: във всеки случай възниква дискомфорт. Понякога младите дами, които забравят за менструацията, обичат да правят секс с тампон вътре и, разбира се, вероятността партньорът да не забележи препятствието, макар и малка, съществува.

Какво да направите, ако тампонът е заседнал дълбоко по време на полов акт?

Просто го извлечете, както е описано по-долу. Но понякога дори най-чистите момичета, които много добре знаят, че тампонът не може да остава в тялото повече от 4-6 часа, се паникьосват, не намирайки желаната връвчица при следващата подмяна. Ако тампонът не е намерен по време на палпация, той просто се изплъзнал неусетно в тоалетната. За по-голямо спокойствие все още можете да посетите гинеколог, дори само за да изслушате лекция за това как правилно да използвате продуктите за лична хигиена по време на критичните дни.

Ако тампонът е заседнал, какво да правя?

Понякога може да е трудно да се премахне тампон. Например, когато се скъса конецът. Но дори и връвта да я няма, тампонът не може по никакъв друг начин да излезе от влагалището, освен навън.

Как да премахнете тампон у дома, ако е заседнал?

Струва си да изчакате менструалния поток, за да се накисне хигиенния продукт. След това трябва да седнете удобно на тоалетната или да клекнете, да отпуснете мускулите на влагалището и да издърпате.

Ако няма конец, достатъчно е само да стиснете добре тазовото дъно: мускулите сами ще изтласкат чуждото тяло. Може да си помогнете с пръсти: измийте ръцете със сапун и вода, напипайте тампона във влагалището и просто го извадете. Ако все още не може да го извадите сами, свържете с гинеколог: процедурата за изкарване на заседналия тампон ще отнеме няколко секунди.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts