2

апр.

Негативното мислене отключва Алцхаймер

Навикът за негативно мислене е най-разрушителен за здравето

Негативните емоции и мисли са не само злобата, гневът и ненавистта, но и страхът, вълненията, стресовете, унинието и други негативни състояния. И макар болестите да се появяват понякога след години, справянето с тях е възможно само като се изчисти енергетичната структура…

Нашето емоционално-душевно състояние и здравето ни, успехите или неуспехите в живота ни – всичко е взаимосвързано. Самият живот зависи именно от мислите и емоциите, които слизат от конвейера на нашето съзнание. И ако хората по земята го знаеха и прилагаха, щяхме да живеем в прекрасен свят! Но един човек не може да промени живота на цялата планета. Затова пък е в състояние да измени СВОЯ живот, като замени негативното мислене с позитивно!

Връзката мисли-емоции

Всяка мисъл и всяка емоция, излъчвана в пространството, е енергия, вибрация с определена честота и плътност. За пример може да се дадат мисълта и емоцията на гнева и злобата. В този случай човек изработва и запълва структурата на тънкото си тяло с ниски и груби енергии, които замърсяват чакрите, предизвикват блокировки и задръствания в каналите, което води до болест. В източната медицина подобни блокировки се снемат с помощта на иглотерапия. Смята се, че с този метод могат да се лекуват около 5000 болести.

Може и самостоятелно да определите замърсяването на структурите на тънкото си тяло по следните признаци: болка, по-ниска температура в някои части на тялото, мускулни спазми, при опипване с ръка се усещат студени ивици по кожата си. Всичко това показва замърсяване на каналите. Болката при натиск върху корема, е също един от признаците за замърсяване на коремния разпределител на енергия. Студените ръце пък показват замърсяване на гръдния разпределител на енергията.

Болката е признак на енергийно замърсяване

Тя показва замърсяване на структурата на тънкото тяло и почти във всички случаи оздравяването настъпва веднага след изчистването от негативните енергии. Само като напълно осъзнаете и разберете вредата от негативното мислене за здравето си, можете да избегнете много болести. Като първа крачка е необходимо да анализирате какви мисли и емоции изпитвате през деня. Не забравяйте, че това е енергия, която или дарява здраве, или замърсява структурата на тънкото тяло и води до заболявания.

С помощта на самодисциплина можете да се избавите от негативното мислене, променяйки отношението си към света и негативните ситуации. Раздразнението, обидата или злобата ви така или иначе не могат нищо да променят. А като замените отрицателните енергии с положителни, не само ще запазите здравето си, но и ще можете да повлияете на самата ситуация. Тези знания са отдавна известни на Изток, особено в Индия -пазителката на древните съкровени знания.

И ако езотериката и източната мъдрост не ви допадат като концепция, учените също мислят, че полза от негативни мисли и емоции няма. Има само вреда.

Негативното мислене може да отключи болестта на Алцхаймер, твърдят учени

До този извод стигнаха британски изследователи. Учени, ръководени от Натали Марчант от Лондонския университетски колеж, са провели проучване на 360 души на възраст над 55 години.

От всички изследвани от учените, повечето пациенти са живели живота си, виждайки всичко в черна светлина и не вярвайки ако не в светлото, то поне в нормалното бъдеще. Те често се оплакваха от много проблеми, завиждаха на по-успелите хора и като цяло вярваха, че имат нещастна съдба. Телата им показват повишено отлагане на протеини, които са пряко свързани с развитието на деменция. Песимистите в напреднала възраст се оказаха по-малко приятелски настроени към паметта и като цяло бяха по-податливи на различни опасни заболявания. Една от тях е болестта на Алцхаймер, нелечима и фатална форма на деменция. Това е нещо, което не бихте пожелали на врага си.

Но при веселите и позитивно настроени хора протеините се натрупват в много по-малък обем

И такива оптимисти, дори в напреднала възраст, често запазват здрав ум и невероятна памет.

Тези проучвания показват, че „повтарящото се негативно мислене“ води до отлагането на вредни протеини в мозъка и свързаното с това когнитивен спад. Статия за това е публикувана в издание, наречено Алцхаймер и деменция.

Следователно „хроничното“ негативно мислене е един от реалните фактори за развитието на деменция. Ето как мозъкът ни реагира на лоши мисли.

Връзката между депресията и болестта на Алцхаймер беше предполагана и преди, но това е първият път, когато се доказва експериментално. Сега учените се опитват да разберат дали медитацията, специалното обучение и психотерапията ще помогнат за намаляване на риска от когнитивен спад при хора с песимистични мисли.

Източник: ayzdorov.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts