5

ян.

Мистерията е разгадана: Как мъжете да разбират по-добре жените?

Психотерапевтът Ерик Фицмедред, който консултира мъжете по въпросите на отношенията с противоположния пол, посочи правила, които ще им помогнат да се научат да разбират по-добре жените. Съветите са публикувани във в. HuffPost.

На първо място, Фицмедред призова да не настоявате за секс, ако партньорката откаже, позовавайки се на умора или друга причина. Според думите му, дори ако упреците и увещанията ви помогнат да постигнете това, което искате, в крайна сметка подобно поведение ще намали влечението на жената към мъжа.

„Опитайте се да контролирате емоционалната реакция на отхвърляне, в противен случай ще се установи негативен модел и всяка сексуална покана ще предизвика отхвърляне“, обясни Фицмэдруд.

Втори съвет на психотерапевтите към мъжете е да не спорят с жена, ако тя говори за заплаха за собствената си безопасност. Според специалиста в тази ситуация защитата на вашата гледна точка само влошава ситуацията, така че е по-добре да се извините и да промените поведението си.

Освен това, когато общуват с жени, Фицмедред призова мъжете да помнят, че липсата на отказ не означава съгласие. Той посъветва да задавате въпроси така, че да получите разбираем и ясен отговор. В същото време специалистът напомни, че правото на отказ имати мъжете, така че ако ситуацията създава дискомфорт, трябва да кажете „не“ и да не променяте решението си поради натиск или манипулация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts