миризма на цигари

19

апр.

Миризма на цигари- как да се отървем

5 изпитани хитрини, които работят

Цигареният дим прониква навсякъде и миризмата може да завладее дома. В зависимост от вентилацията на вашия дом и интензитета, с който пушите, премахването му не е лесно. Няколко съвета обаче могат да ви помогнат да премахнете тази миризма. След това ще обясним какво представляват те и как да ги приложите.

Освежител с кафе

  • Миризмата на прясно кафе може да надвие неприятната миризма на цигари. Ако харесвате тази миризма и предпочитате домът ви да мирише на кафе, а не на тютюн, следвайте тези прости стъпки.
  • Напълнете купа или стъклен съд с вода.
  • Добавете достатъчно кафе на зърна, за да напълните съда.
  • Поставете този домашен освежител за въздух в стаите, където пушите.
  • Скоро ще забележите как домът ви започва да мирише на прясно кафе вместо на цигари. Освен това ще имате и естествен освежител за въздух.

Използвайте оцет

Винаги, когато предлагаме съвети за нещо, свързано с почистването на дома, често се препоръчва формула с оцет и това не е изключение. Ние използваме тази естествена съставка за много неща, включително за дезодориране на домове. В този случай трябва да го използвате, както следва:

  • Смесете една четвърт бутилка ябълков оцет с три равни части гореща вода в купа.
  • Преди да изстине, поставете го в стаята, където миризмата на тютюн е най-концентрирана.
  • Повтаряйте това на всеки три дни, за да поддържате резултата.

Забележка: ако няколко души пушат у дома или само един човек в различни стаи, поставете няколко съда с тази смес във всяка стая и на различни места.

Миризма на цигари- премахнете я като я замените с аромат по ваш избор

Добра идея е да използвате етерични масла, за да премахнете миризмите на тютюн. Как можем да направим това? Следвай тези стъпки:

  • Изберете любимото си етерично масло.
  • Подгответе декоративна стъклена ваза или съд.
  • Добавете четири чаши вода.
  • Смесете 20 капки етерично масло.
  • Поставете този контейнер в помещения, където се пуши.
  • Можете също да опитате да използвате дифузер с етерични масла. Това действа, като освобождава ароматите си и ще измести миризмата на тютюн.

Отглеждайте растения, за да премахнете неприятната миризма на цигари

За да премахнете миризмите на тютюн и да пречистите въздуха, отглеждайте растения като Сансевиерия.

Растенията са красиви. Добавяйки цвят и усещане за естественост към вашия дом, някои действат и като пречистватели на въздуха, тоест чрез процеса на дишане те абсорбират въглероден диоксид и отделят кислород. Тези растения включват потос и мирна лилия.

Други растения надхвърлят пречистването на въздуха и това помага за премахването на миризмите на тютюн от дома. Те елиминират токсини като бензен и формалдехид, сред другите замърсяващи агенти, присъстващи в цигарите. Sansevieria или езикът на тъщата са примери за това.

Премахнете миризмите на тютюн с пречиствател на въздуха

Последният от нашите съвети за премахване на миризмите на тютюн от околната среда е повече от лесен. Но това представлява по-голяма инвестиция в сравнение с предишните съвети, които предложихме. Състои се в закупуване на пречиствател на въздуха. Това устройство елиминира всяка лоша миризма и замърсяващите агенти, които генерира.

За конкретния случай препоръчваме да използвате модел, който освен че пречиства въздуха, го ароматизира. Така че, когато трябва да изберете най-подходящия за вас, ще трябва да имате предвид различни цени, размери, цветове и дизайн.

Премахнете миризмите на тютюн от вашите дрехи или текстил

Сега е време да ви обясним как да премахнете миризмата на тютюн от дрехите или текстила в дома си. Това са прости трикове, но изискват постоянство, особено ако пушите много.

Оцет: пригответе смес от четвърт оцет към три вода и почистете с нея мебелите си. За дрехи или всяка дреха, която може да се пере в пералня, добавете половин чаша оцет в машината.

Етерични масла: добавете няколко капки от любимото си масло в пералнята.

Сода за хляб: този продукт е идеален за премахване на миризми на тютюн и петна от пепел от килими и други текстилни изделия. Просто поръсете две чаши върху текстила и го оставете да действа няколко часа, преди да го вакуумирате. Можете също така да добавите няколко капки етерично масло към содата за хляб, за да създадете приятен аромат.

Източници: https://decortips.com/homes/https://decortips.com/homes/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts