почистване на прах

17

апр.

Най- добрите начини за почистване на прах

Почистване на прах за нула време

Най-често срещаните методи за почистване на прах са използването на влажна кърпа или сух парцал. Въпреки че това работи, множество прахови частици все още ще останат във въздуха и в крайна сметка ще се върнат, правейки усилията ни контрапродуктивни. Поради тази причина е важно да приложите други методи, които допълват задачата и гарантират, че сте напълно доволни от резултатите.

Това е много важно, защото в крайна сметка прахът е вреден за здравето. Особено за хора, които страдат от астма и алергии, наред с други респираторни проблеми. В крайна сметка прахът не е просто мръсотия; той също така включва мухъл, косми от домашни любимци и прашец, наред с други неприятности. Без повече приказки, ето нашите безпогрешни трикове.

Проветрявайте дома си по често

Около десет минути преди да започнете да почиствате праха, отворете прозорците в стаята, от която ще започнете. Правейки това, прахът ще циркулира, вместо да бъде уловен и в крайна сметка да се върне, за да направи дома ви отново прашен.

Това е така, защото ако почистите целия си дом наведнъж, частиците прах ще циркулират, което ще затрудни почистването. Друг съвет, който имаме, е да се опитвате да почиствате сутрин, защото през това време въздухът е по-чист.

Почистване на прах- започнете с влажна кърпа

Десет минути след като сте проветрили стаята си, започнете да почиствате всичко, което е натрупало прах с влажна кърпа. Добра идея е да оставите лакираните повърхности последни, защото частиците прах, които остават във въздуха, могат да полепнат там.

Трябва също да обмислите използването на влажна кърпа от микрофибър. Това е най-добрият материал, защото прахът полепва по него и тъй като е привлечен от вода, прахът ще остане уловен там. Други материали като електростатичната кърпа за еднократна употреба са полезни, но не са екологични.

Използвайте прахосмукачка вместо метла

Прахосмукачките успяват да достигнат места, където метлите не могат, така че това е един от най-добрите трикове за почистване на прах.

Метенето вдига прах и поради тази причина е по-добре да смените метлата с прахосмукачка. Но не какъвто и да е вакуум! Този тип уреди са скъпи, така че инвестирайте в такива, които са особено ефективни, като например такива с HEPA филтър.

Този филтър улавя най-малките прахови частици, които се генерират в дома. Според изследвания HEPA филтрите премахват частици до 0,3 микрона, включително спори, вируси и бактерии.

Друга причина да преминете към прахосмукачката е, че ще можете да достигнете до трудни места, които метлата не може да достигне. Примери за тези пространства включват под дивана или зад компютърния шкаф, където са групирани кабелите.

Източници: https://decortips.com/https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts