23

сеп.

Лечение със сода

Както каза един известен художник, човек става възрастен, когато в магазина вече не купува чипс и кола, а сода, сол и хляб

Но ако се чудите дали познатата на всички сода е полезна, това означава, че искате да останете млади и здрави възможно най-дълго.

Само мързеливите не са чували за ползите от содата за хляб за хората. Смята се, че това чудотворно средство може да премахне много неприятни симптоми – да не говорим за факта, че содата уж може да се бори с наднорменото тегло и редица заболявания.

Наистина, има много известни причини, поради които содата е полезна

Въпреки това, съдейки по резултатите от много изследвания, не си струва да разчитате на него при решаването на сериозни проблеми. И особено – практикувайте лечение със сода.

Содата като лечебно средство, е известна от древността

За първи път терапевтичните й свойства описва римският лекар Дйоскорид през I в.пр.н.е. Тогава содата е добивана от содени езера и редки минерали, затова струвала скъпо. И едва през XVIII в., когато започват да я правят по изкуствен път, тя получава широко приложение в народната медицина.

ПРИ ХРЕМА

В чаша топла преварена вода сипете 1 ч.л. сол и щипка сода. С помощта на спринцовка промийте и двете ноздри, като се стараете да задържате по 5 – 10 сек. течността във всяка ноздра. Процедурата се прави по 2 пъти дневно.

ПРИ КИСЕЛИНИ В СТОМАХА

Разтворете 1/2 ч.л. сода в 1/2 ч.ч. хладка преварена вода и изпийте на два приема с интервал 20 – 30 минути.

Разтворете сока на половин лимон в 1 ч.ч. преварена вода, добавете 1/3 ч.л. сода и изпийте на малки глътки.

ПРИ ПОДАГРА

Вземете по 1 с.л. сода, суха горчица и мед, разбъркайте добре и наложете кашицата на дебел слой на болните пръсти, като предварително сте киснали краката в гореща солена вода. Увийте в полиетилен и превържете с бинт. Компресите се правят за през нощта всеки ден. .Курсът на лечение е 10 – 12 дни.

ПРИ НАПУКАНИ ПЕТИ

Накиснете крака в гореща содена вода -разтворете 1 с.л. сода в 2 л вода. Попийте влагата с мека кърпа за час и половина поставете на петата салфетка, посипана със сода и натопена в настойка от чаена гъба, като закрепите превръзката с бинт. За през нощта наложете на болното място кашица от наситнена скилидка чесън, увийте в целофан и бинтовайте. Курсът е 2-3 седмици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts