25

окт.

Коя е най-подходящата възраст за изучаване на чужд език?

Повечето деца започват да учат чужд език – най-често английски, от ранно детство

Родителите, които знаят същия език, могат както да подпомогнат обучението, така и да му попречат.

Педагозите казват, че квалифицираният преподавател ще научи детето да говори чуждия език и ще усвои правилата на граматиката, но в предучилищна и ранна училищна възраст ще е ценно с детето да се занимават и родителите. Покажете му, че на вас също ви е интересно обучението му. Четете заедно учебни материали, гледайте филми, играйте развиващи игри. Може да помагате да си пише домашните работи, но не и да ги пишете вместо него.

Ако на детето му дотежи допълнителното обучение, което често се случва, като тръгне на училище, се налага да го мотивирате в съответствие с възрастта. Обяснете защо знанието на чужд език ще му е от полза.

По-малките е добре да се заинтересуват с игрови форми на обучение

Полезно е да използвате възможностите, които дават смартфоните, таблетите и компютрите с многобройните приложения и обучаващи програми.

Специалистите препоръчват в ранна възраст да се комбинират традиционни подходи в обучението с нови, за да бъдат заниманията по-увлекателни и да мотивират детето да учи чуждия език. Затова предварително проверете дали в курса, в който записвате сина или дъщеря си, са включени съвременни учебни технологии.

Поинтересувайте се също дали при обучението се поставя акцент върху комуникативните навици. Безспорно, важно е детето да усвои граматиката. Но също толкова важно е да проговори чуждия език.

Много педагози дори смятат, че до 7-годишна възраст не е необходимо децата да се занимават с граматически правила. По-същественото е да се опитват да говорят, без да се стесняват от произношението си и от трудността да подберат точните думи. формалното преподаване на граматика в езиковите школи е добре да започва към 10-11 -годишна възраст.

Точно затова, когато говорите с детето на чуждия език, не го прекъсвайте непрестанно, за да го поправяте

Хвалете детето за постиженията. Правете забележки за грешки, без да се карате. Интересувайте се какво не е разбрало и защо, помогнете му да се справи с проблема.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts