летни инфекции при кучетата

18

авг.

Кой са най- често срещаните летни инфекции при кучетата

Прочетете, за да сте подготвени другия път

По-топлите дни са идеални за занимания на открито или за почивка с вашето куче. Високите температури обаче също така означават, че трябва да се грижите добре за хигиената на вашето куче, за да предотвратите евентуални летни инфекции.

Въпреки това, ако искате да извършите някоя от тези дейности, ще трябва да вземете някои превантивни мерки. Цялото забавление, което ви предстои през следващото лято, може да изложи на риск здравето на вашето куче. Начинът на живот на открито е ключов фактор за здравето на кучето, но също така го излага на различни патогени. Следователно домашните любимци са по-склонни да имат множество здравословни проблеми през по-топлите месеци на годината.

По-долу можете да разгледате летните инфекции, които вашето куче може да получи и да научите как да ги предотвратите.

Отит

Ушните инфекции и възпалението на ушите (отит) е особено често срещана лятна инфекция при кучета. Повечето стопани къпят кучетата си по-често през лятото. В допълнение, кучетата може да прекарват повече време във водата през лятото.

Всички тези дейности причиняват натрупване на влага в ушите им, заедно с растежа на бактерии, гъбички и дрожди. Тези микроорганизми могат да причинят подуване на ушите на вашето куче и да инфектират външната и вътрешната част на ушния канал, поради което отитът е много по-често срещан през лятото.

За да предотвратите тази лятна инфекция, трябва да изсушите добре ушите на вашето куче веднага след баня или забавен ден в басейна. Използвайте суха марля или чиста кърпа, когато ги сушите. Също така е добра идея да проверявате ушите на вашето куче на всеки два до три дни, за да търсите някакви симптоми. По същия начин редовното почистване на ушите на всеки 15 дни е най-добрият начин за поддържане на добра хигиена.

Кожни проблеми

Кожата на вашето куче е много чувствителна и през лятото е изложена на няколко риска. Сред тези фактори са интензитетът на слънчевите ултравиолетови лъчи, ектопаразитите, солената вода и химическите вещества в плувните басейни.

Всички тези фактори могат да причинят изгаряния, обриви, подуване и кожни инфекции. Предлагаме ви някой превантивни мерки за да спрете тези летни инфекции да навредят на здравето на вашето куче:

Използвайте слънцезащитни кремове

Прекомерното излагане на слънчева светлина е много опасно както за хората, така и за кучетата. Освен че причинява изгаряния, той увеличава и шансовете за рак на кожата. Ето защо трябва да използвате слънцезащитни продукти ежедневно, за да предпазите кучето си през лятото. Въпреки това, не можете да използвате слънцезащитни продукти за хора. В магазините за домашни любимци можете да закупите слънцезащитен крем, специално създаден за кучета.

Не оставяйте кучето ви мокро за дълги периоди от време

Трябва да изсушите добре кожата и козината на вашето куче, за да избегнете то да остане мокро твърде дълго. Бактериите, гъбичките и дрождите харесват мокра кожа и могат да причинят кожни инфекции.

Паразити

Ектопаразитите се размножават повече при високи температури. Това увеличава вероятността вашето куче да влезе в контакт с бълхи, кърлежи, акари и комари. Освен че причиняват силен сърбеж и възпаление на кожата, тези ектопаразити могат да предадат сериозни заболявания на вашия домашен любимец. Ето защо е важно да ги предпазите от паразити с настъпването на лятото.

Стомашно- чревни инфекции

Промяната в температурата, топлината и промените в диетата могат да причинят стомашно-чревни проблеми при кучетата. За да предотвратите заразяване на вашето куче, трябва да обърнете специално внимание на консумацията на храна и вода.

Източници: https://myanimals.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts