7

ное.

Диета с кисело зеле – вталява и прочиства

Наближава времето на киселото зеле. Тук ще научите лесна диета с кисело зеле, с която ще стопите ненужните килограми и ще прочистите организма

Традиционно е за българите и е много полезна храна с водещо място в групата на млечно-киселите продукти. Зелето ферментира благодарение на пробиотичните бактерии, които са безценни за здравето и за красотата.

Прочистващото му действие е идеален вариант за облекчаване на храносмилателната система след поредицата от празнични трапези. Полезните бактерии действат и противомикробно. Витамините в киселото зеле покриват почти целия спектър на тези вещества. Минералните му съставки са толкова много, че го правят шампион сред всички останали зеленчуци. То е сред най-ценните източници на витамин С, съдържа почти всички витамини от В групата, в него има А, К, Р. Редкият витамин U осигурява профилактика срещу тумори в храносмилателната система. Холинът влияе благоприятно на обмяната, а комбинацията с големия процент фибри прави от киселото зеле чудесен вариант за диета. При това калориите му са само 27 в 100 г.

Тази диета с кисело зеле обаче ще е ефективна само ако го готвите правилно

Използвайте растителни мазнини в умерени количества, задушавайте го или го печете, добавяйте само чисто месо без сланина.

1-и ден

Закуска: В купичка кисело мляко нарежете 1 ябълка и 1 киви. Добавете по 1 с.л. овесени ядки и пшенични трици. Поръсете с канела.

Обяд: Средна порция задушено кисело зеле със 100 г пилешко филе без кожата. За десерт – 1 портокал.

16 ч.: 10-ина стафиди.

Вечеря: Салата от кисело зеле, настъргано варено цвекло и половин сладка ябълка. Подправете със зехтин, с червен пипер (най-добре лют заради капсаицина, който разгражда мазнините) и семе от копър. Изяжте и филийка ръжен хляб, намазана с извара. За десерт – 1 банан.

2- и ден

Закуска: Филийка пълнозърнест хляб, резенче сирене и плод по избор. Изпийте чаша зелев сок.

Обяд: Средна порция задушено с чаша нахут кисело зеле. Гответе го с малко олио и го подправете с червен пипер, копър и черен пипер. За десерт – 1 ябълка.

16 ч.: 1 пълнозърнесто блокче и чаша плодов сок.

Вечеря: Салата от кисело зеле, в която сте добавили 50 г нарязана пуешка шунка. Подправете с лют червен пипер и зехтин. Изяжте я с филийка пълнозърнест хляб. За десерт -1 банан.

3- и ден

Закуска: Сандвич от пълнозърнеста питка, гарнирана с извара, листа спанак и резен кашкавал. Изпийте чаша зелев сок.

Обяд: Купичка супа от кисело зеле, боб и праз. Гответе я с малко олио и много зелени подправки на вкус. За десерт – 1 ябълка.

16 ч.: Филийка ръжен хляб, намазана с извара. Изпийте чаша плодов сок.

Вечеря: Средна порция задушено кисело зеле със 100 г свинско филе. Гответе го със съвсем малко олио, подправете обилно със семе от копър и лют червен пипер. За десерт -1 портокал.

4-и ден

Закуска: Плодова салата от ябълка, банан, портокал, киви и 1 с.л. чия. Подправете с лимонов сок и 1 ч.л. мед.

Обяд: Задушено кисело зеле с боб, сготвено с олио и подправено с червен пипер и със зелени подправки. За десерт -1 портокал.

16 ч.: 1 пълнозърнеста бисквитка и чаша плодов сок.

Вечеря: Салата от кисело зеле и варен нахут, подправена с дресинг от 1 ч.л. тахан, балсамов оцет и зелени подправки на вкус. За десерт -1 банан.

5-и ден

Закуска: Филийка пълнозърнест хляб намажете с извара, гарнирайте я с 1 варено яйце и листа спанак. Изпийте чаша зелев сок.

Обяд: 2 сармички с кисело зеле и плънка от ориз и нарязано ситно пилешко филе. Подправете на вкус и гответе под капак само с малко вода. За десерт -1 ябълка.

16 ч.: 1 пълнозърнесто блокче и чаша плодов сок.

Вечеря: Средна порция задушено кисело зеле, сготвено с малко олио, орехи, сушени сини сливи и подправки на вкус. За десерт -1 банан.

6-и ден

Закуска: 1 варено яйце, 1 пълнозърнест сухар и чаша зелев сок.

Обяд: Средна порция кисело зеле с боб, подправено с лют. червен пипер и билки. За десерт -1 портокал.

16 ч.: 3-4 сушени кайсии и чаша айран.

Вечеря: Салата от кисело зеле, парче наситнен праз, 2 с.л. нарязана на кубчета пуешка шунка и зехтин. Поръсете с копър и лют червен пипер.

7-и ден

Закуска: Филийка ръжен хляб, намазана с извара и гарнирана с кисели краставички. Изпийте чаша зелев сок.

Обяд: Средна порция кисело зеле с постно свинско, за десерт -1 банан.

16 ч.: Чаша прясноизцеден плодов сок.

Вечеря: 2 постни сармички с кисело зеле, ориз и подправки на вкус. За десерт – няколко фурми.

Опитайте да спазвате диета с кисело зеле, за да се уверите колко е добра

Киселото зеле е част от много диети за отслабване поради ниската си калоричност, високото съдържание на фибри и чувството за ситост, което създава. Този хранителен продукт може да бъде част от всяка стратегия за отслабване, Въпреки всички ползи, които носи, е важно то да бъде част от разнообразното хранене.

Източник: ayzdorov.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts