25

авг.

Как да се харесате на приятелите на вашия пораснал син или дъщеря?

Приятелите на вашия син или дъщеря ще се впечатлят, ако ги предразположите да разговарят с вас за нещата, които ги вълнуват


Тънка е границата обаче между това да им досадите и да им станете интересни, така че стъпвайте внимателно. Най-добре е в правилния момент да разкажете някаква своя лична история, която би била любопитна за тях. Изобщо, за да влезете в сърцето на един тийнейджър, е необходимо първо да разкриете своето сърце максимално естествено и откровено. Разкажете за някой свой учител или как онзи хубавец от гимназията ви разби сърцето, а после се ожени за най-голямата смотанячка.

Разказвайте с цялото възможно чувство за хумор, но не и без да споменете как сте се чувствали и как сте излезли от ситуацията

Давайте сигнали по всякакъв начин, че имате богат и интересен житейски опит, че сте минали през какво ли не и че знаете как човек може да прекоси всякакви препятствия. Приятелите на детето ви няма да ви се разкрият от първия път, имайте търпение. Спечелването на доверието на тийнейджър е процес и не е задължително да успеете. Някои от тях просто не обичат да общуват извън тесния си кръг и още по-малко с възрастни. Но ако спечелите доверието на най-близкия приятел на вашето дете и в някоя сложна ситуация той каже „Я да се посъветваме с майка ти или баща ти“, отбелязвате огромна червена точка.

Това ви натоварва и с отговорност да дадете наистина правилните препоръки. Но пък ви издига неимоверно в очите на собствения ви наследник – родителите му са наистина готини, щом приятелите му смятат така.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts