как да се социализира котка

1

дек.

Как да се социализира котока

Котките имат репутацията на животни с лош нрав. Ето защо много хора смятат, че е трудно да се социализира котка. Ще ви дадем няколко съвета, които да ви помогнат.

Много хора смятат, че е трудно да се социализира котка, защото те са известни с това, че често са в лошо настроение. Факт е, че котките носят това поведение в гените си. Въпреки това обаче не е невъзможно да социализирате котка.

Като следвате някои прости насоки, можете да научите котката си да общува с други котки, животни и хора.

Намерете правилното място

Котките са любопитни животни. Така че, ако доведете още една котка у дома и я оставите да се разхожда свободно из къщата, това няма да ви помогне да постигнете целта си да социализирате котката си. Вместо това, когато доведете новия си приятел у дома, трябва да му дадете малко пространство, което да изследва околната среда.

Това може да е вътрешният двор или терасата. Или, ако нямате нито едно от двете, това може да е стаята, която използвате най-много. Просто се уверете, че не и давате достъп до останалата част от къщата в началото. Докато расте и прекарвате повече време заедно, можете да и давате все повече и повече пространство.

Как да се сближите с котката си

Въпреки, че и давате храна, за да я накарате да дойде, тя може да започне да свързва ръката ви с храна. Ако той започне да прави това, вие няма да спечелите любовта и, а всъщност ще я „купите“. Освен това тя ще се мотае само за няколко минути.

Нашата котка трябва да ни възприема като приятел, който му дава любов и грижа. Само не забравяйте, че това няма да е лесно в началото, защото нейната независима природа ще го възпре да се сближи с вас.

За да опознаете котката си, е важно да наблюдавате нейното поведение и езика на тялото. По този начин ще разберете как тя реагира на нашите жестове и ще можете да разберете какво прави и какво не харесва.

Никога не трябва да се приближавате директно към животното, особено не към котка. Те обикновено тълкуват директните подходи като агресивни и ще отговорят по същия начин. Затова най-доброто нещо, което трябва да направите, преди да се приближите до нея е да бъде постепенно.

Колко време ще отнеме?

Не можем да ви дадем определено време, което ще отнеме, за да социализирате котката си, защото всяка котка е различна. Но имайте предвид, че ще ви отнеме много време, търпение и усилия, за да го постигнете.

Има котки, които по природа са по-срамежливи или независими, но това не означава, че не могат да бъдат социализирани. Ако вложите цялата си любов и усилия в задачата, ще постигнете целта си, преди да се усетите.

Източници: https://myanimals.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts