детски играчки

1

авг.

Как да перем детски играчки без да ги повредим

Как да почистваме и пластмасови и електронни играчки

За да имате здравословен дом, трябва да поддържате определено ниво на хигиена, особено ако имате деца; затова открийте как да перете играчките на вашите деца, без да ги повредите и да им осигурите среда, която е безопасна, чиста и в добро състояние.

На пазара има почистващи препарати, които могат да повредят материалите, от които са направени играчките. Така че трябва да знаете какви възможности имате и с кои средства са най-подходящи и надеждни.

Куклите и играчките на нашите деца трябва да са в добро състояние, за да могат да им се радват. Безполезно е да харчите пари за играчка, която след няколко измивания губи първоначалния си цвят, разпада се и дори се превръща в вредно средство за кожата.

Почистване на пластмасови играчки

Децата обикновено слагат всякакви предмети в устата си. Играчките са в ежедневен контакт с малките и при употреба пренасят инфекциозни агенти.

Добра идея е да ги почиствате поне веднъж седмично; обаче всичко ще зависи от употребата, която им е дадена.

Белината е силен, но ефективен продукт. Пластмасата перфектно издържа на нанасянето му; все пак би било добра идея да ги миете всяка седмица със сапун и вода и от време на време с белина. Нито боята, нито самият материал ще пострадат; Във всеки случай с течение на годините те могат да претърпят известно влошаване.

Основната цел е те да не съдържат бактерии и да са безопасни. Идеята е децата да могат да ги манипулират свободно без никаква опасност.

Почистване и пране на играчки от плат

Играчките, които преобладават в домовете са пластмасовите; Въпреки това, тези от плат също са доста популярни, въпреки че са малцинство. В тази група са плюшени животни, кукли и други аксесоари с различен формат. Нека видим 3 начина да ги почистите ефективно:

  • Най-разпространената система е машинното пране. По този начин спестяваме време, текстурите са обгрижени и загубата на цвят е предотвратена. Освен това им помага да миришат добре и ги пере точно като дрехи. Това е най-добрият начин да предотвратите появата на мухъл.
  • Друга много интересна формула е прането им на ръка и с натурален сапун. Ако имат някакви петна по повърхността, можете да ги изтъркате и да се опитате да премахнете замърсяванията ефективно. Това е повърхностно почистване на външната тъкан.
  • Най-новата формула ще произвежда специална течност, която се състои от две супени лъжици водороден прекис, смесени с една супена лъжица сапун за пране. След това изсипете сместа в пулверизатор с малко вода и я напръскайте върху повърхността на играчката. Накрая с кърпа подсушете и отстранете мръсотията.

Почистване на електронни играчки

В категорията на електронните играчки трябва да сме много внимателни с вътрешното оборудване, за да не причиним щети. В този случай не е добра идея да използвате някой от гореспоменатите продукти.

Ако е плюшено животно или пластмасов предмет, но с електрическа система, можете да го почистите с четка, която премахва всички вътрешни замърсявания.

Източници: https://decortips.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts