апетит

1

май

Как да ограничим апетита си?



Експертите в областта на здравословното хранене твърдят, че за да поддържате добра форма, изобщо не е необходимо да се подлагате на строги диети.

И ако за вас е трудно да устоите на голяма чиния спагети със сирене или няколко парчета торта, има начин да намалите апетита си и по този начин да дадете знак на тялото, че се е наситило.


Ако обърнете внимание, всички диети подкрепят твърдението, че водата потиска апетита



Пийте вода

Препоръчва се водата да е минерална и по-рядко газирана. Добре намалява апетита и всяка друга течност, като сокът например. Методът е не само прост, но и много ефективен за нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт. След хранене, приемането на течности има вреда върху тялото- ерозира стомашния сок, но чаша вода преди хранене е отличен начин да започнете процеса на храносмилане и да създадете усещане за пълен стомах.



Винаги имайте под ръка продуктите, които ще ядете, когато изведнъж ви удари желанието за ядене
Нека в храната, която приемате, да преобладават плодовете и зеленчуците. Те няма да убият апетита, но поне ще го задоволят и няма да попречат на загубата на тегло.



Забравете за соленото
Подправките и солта допринасят за допълнителното отделяне на стомашен сок, което дразни лигавицата. За да се премахне дразненето и да се неутрализира киселината, тялото ще изисква повече храна, а апетитът ще се увеличи.


Не е случайно, че на децата е забранено да ядат сладкиши преди хранене, защото след това всяка лъжица отива в устата с битка


Насладете се на шоколада
В умерени количества, разбира се. Това може би е един от най-приятните начини за намаляване на апетита. Много по-добре и по-полезно е да се използва тъмния шоколад за намаляване на апетита. Още по-силен ефект може да се постигне, ако не само ядете шоколада, а го смучете като близалка поне за няколко минути. Мозъкът получава сигнал за получаване на много калории, а нуждата от храна намалява.

Пийте мляко преди лягане
За много мъже и жени чувството на глад преди лягане наистина е проблем – те твърдят, че не могат да заспят на празен стомах, усещат физически и психически дискомфорт и качеството на съня им се нарушава.  Има ли изход от тази ситуация? Преди всичко проверете нивата на захарта. Ако всичко е наред, проучете мненията на диетолози, които казват, че през нощта можете и трябва да използвате времето за сън, за да отслабнете. След като изпиете чаша мляко преди лягане, вие не само ще се отървете от чувството на глад, но и ще накарате допълнителните мастни клетки да се разграждат, като ви изпълват със сила и енергия. Хранете се 3-4 часа преди лягане и не забравяйте да ядете протеини: риба, месо, неподсладена извара. Всичко това е, за да се избегнат високите нива на инсулин. Той е отговорен за транспортирането на захари в клетките. Повишените стойности на този хормон намаляват или дори напълно блокират изгарянето на мазнини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts